U Aldisu brzy začne stavba katastrálního úřadu

Když v roce 2002 u Kongresového centra Aldis v Hradci Králové vyrostly první dvě moderní budovy, zdálo se, že další rozvoj rozšířeného centra krajského města na sebe nenechá dlouho čekat. Následovaly však komplikace s výstavbou objektu společnosti Mera a později Betonstavu, sešlo i ze stavby budovy krajského soudu.Nyní se v této lokalitě chystá stavba katastrálního úřadu, pokračování by měla mít i stavba polyfunkčního domu a garáží firmy Betonstav. Uvádí to dnešní vydání MF DNES.
U Aldisu však zbývá ještě dost místa. V nepříliš vzdálené budoucnosti by tam mohlo vyrůst několik dalších budov. Investoři prý již přešlapují před hradeckou radnicí. Jako první však přijde na řadu chybějící komunikace.Komplikovanou dopravní situaci v zóně by měla vyřešit silnice, která povede k budově Aldisu mezi plaveckým bazénem a nedokončeným odborovým panelákem. Do konce srpna by město mělo mít povolení na druhou komunikaci k Aldisu. Její trasa je nejlepším řešením dopravní situace, hotova by mohla být ještě na podzim.
Podle územního plánu by vedle nové komunikace, tedy před rozestavěnou panelovou budovou někdejší odborové rady směrem k Šimkovým sadům, měly vyrůst další dvě budovy. Ve stejných místech se počítalo s budovou krajského soudu, z výstavby nakonec sešlo.Nejméně dva investoři projevili o tyto pozemky zájem. Další volné místo zbývá u silničního okruhu poblíž Labe. Mezi řekou a nyní opuštěným staveništěm společnosti Betonstav by mohly stát další dva objekty a parkoviště.

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku
13.7.2006 11:13
Pavel (neregistrovaný)
Jistě, všechna volná místa v Hradci je nutno zastavět...
14.7.2006 22:48
jen tak (neregistrovaný)
souhlas
..a hezky za statni...dokud to mamo jde :-)

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)
Mohlo by se hodit
Doporučujeme