Turistický vláček s koncem srpna uzavře svou letošní sezónu

Turistický vláček | Foto: DpmHK
Turistický vláček | Foto: DpmHK

S koncem srpna se opět umlčí pravidelný režim hradeckého turistického vláčku, který už pátý rok křižuje ulicemi východočeské metropole.

Dopravní podnik, který je provozovatelem turistické oblíbené atrakce, již nyní avizuje, že s ohledem na počasí a klesající zájem cestujících, vyjede vláček na svou obvyklou trasu historickým centrem Hradce Králové naposledy v neděli 31. srpna.

V letních měsících se v Hradci Králové utlumil provoz městské hromadné dopravy, ale naopak napilno měl hradecký turistický vláček. Jeho provoz v letošní roce odstartoval v první polovině dubna.

Více o trasách vláčku a jízdném jsme psali v článku Turistický hradecký vláček zahajuje svoji pátou sezonu, vyjíždí 12. dubna

S blížícím se koncem léta a prázdnin však bude vláček v ulicích Hradce vidět stále méně. „Se začátkem nového školního roku a díky zhoršujícímu počasí se postupně snižuje obsazenost, a tak dopravní podnik pravidelný provoz vláčku dle plánu ukončí 31. srpna. Od počátku září bude jezdit jen na vybraných turistických či komerčních akcích,“ uvedl František Meduna z královéhradeckého dopravního podniku.

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku

K tomtuto článku zatím nebyl vložen žádný komentář.
Váš názor nám není lhostejný, podělte se o něj také s ostatními uživateli a napište první komentář.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)

Přečtěte si také

Další řidiči hradecké MHD získalil ocenění v Jízdě bez nehod

Dnes proběhlo tradiční slavnostní vyhodnocení soutěže Jízda bez nehod, kdy v jeho rámci další řidiči královéhradecké MHD převzali z rukou dopravně technického ředitele Dopravího podniku města Hradce Králové Vladimíra Pejřila diplom a jednorázovou finanční odměnu za…
Čtěte více

Další řidiči hradecké MHD úspěšní v Jízdě bez nehod

Tři „milionáři“ přibyli v závěru letošního roku mezi řidiči MHD v královéhradeckém dopravním podniku. Jde o šoféry, kteří úspěšně brázdili ulice města 20 let bez zaviněné nehody. Dnes byli slavnostně oceněni za účasti vedení podniku i města.
Čtěte více

ZVEME: Zažít můžete Noc vědců, pohádkovou či hororovou bojovku v lesích

Kam vyrazit v Hradci o víkendu? Třeba do Dopravního podniku, který u příležitosti 95. výročí založení městské hromadné dopravy v Hradci Králové pořádá den otevřených dveří. Univerzita a další vědecké instituce lákají na Noc vědců. Vyrazit můžete do hradeckých lesů na…
Čtěte více
Mohlo by se hodit
Doporučujeme