Turistický vláček nabízí nové okruhy po Hradci

Projížďky po dvou zcela nových trasách nabízí od dnešního dne Hradecký turistický vláček. Vedle tradiční jízdy do historického centra zavedou další trasy cestující za oceňovanou moderní hradeckou architekturou na Ulrichovo, Masarykovo náměstí, Lipky a Tylovo nábřeží nebo po vnitřním silničním okruhu na nábřeží Orlice a k divadlu Drak a jeho novému Labyrintu.

„Už po první sezoně jsme uvažovali o změnách tras tak, abychom v letních měsících obohatili nabídku alternativních výjezdů do města. Samozřejmě se nabízela projížďka za Gočárovskou architekturou, díky které Hradec vstoupil do učebnic světové architektury,“ uvedl ředitel dopravního podniku Miloslav Kulich. Vedení magistrátu navíc zvažuje rozšíření přojížděk vláčku až ke Stříbrnému rybníku. „Tam sice zatím nezajíždíme, ale trasy se budeme i nadále snažit přizpůsobovat turistické poptávce, takže je možné, že v dohledné době vláček zamíří třeba i tam. Celý proces stanovení nové trasy ale není jednoduchý a podléhá schválení řady institucí,“ vysvětlil Kulich.
Jízdní řád vláčku počítá se střídáním trasy po historické části města s trasami novými. Výjezdy do historického centra a za moderní architekturou budou stejně četné, to znamená ve všední den mimo pondělí třikrát a o víkendu čtyřikrát. Trasa k divadlu Drak, jehož součástí je i loni otevřený unikátní projekt Labyrint v historicky cenném objektu Nálepkových kasáren, bude vláčkem obsluhována od úterý do neděle dvakrát denně.
Dopravní podnik nabízí kromě pravidelných jízd vláčku po stanovených trasách i mimořádné jízdy po Hradci Králové a okolí pro ty, kteří si je objednají - například pro svatebčany.  
Vláček, který provozuje královéhradecký dopravní podnik, se s první – historickou - trasou úspěšně v Hradci zabydlel už v loňském roce. Osmnáct metrů dlouhá souprava tvořená lokomotivou a třemi vagónky pojme 36 cestujících a vyjíždí ze stanoviště u Muzea východních Čech.

Trasy turistického hradeckého vláčku

THV 1 (stávající trasa): muzeum, okolo magistrátu města, historický střed města, Bílá věž, muzeum.
THV 2 (nová trasa): muzeum, Ulrichovo náměstí, Masarykovo náměstí, Lipky, Tylovo nábřeží, muzeum.
THV 3 (nová trasa): muzeum, okolo Nového pivovaru, Divadlo Drak, okolo magistrátu města, muzeum.

Vzhledem k začínajícím rekonstrukčním pracím v Palackého ulici se dosavadní stanoviště turistického hradeckého vláčku posune o několik desítek metrů směrem před hlavní vchod do Muzea.

Jízdné vláčku:

zlevněná jízdenka od 3 do 12 let: 20 Kč;
plná jízdenka nad 12 let: 50Kč;
rodinná jízdenka: 110 Kč (2 dospělí a max. 3 děti do 12 let).
Na lince neplatí časové jízdenky na MHD a jiné slevy.
Jízdné je možné uhradit z městské karty.
Jízda se uskuteční od minimální celkové úhrady 110 Kč.
 

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku

K tomtuto článku zatím nebyl vložen žádný komentář.
Váš názor nám není lhostejný, podělte se o něj také s ostatními uživateli a napište první komentář.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)
Mohlo by se hodit
Doporučujeme