Tuning party v Hradci Králové dnes skončila bez větších problémů

Tuning party, která o víkendu přilákala na plochu letiště v Hradci Králové majitele asi 10.000 speciálně upravených vozů, skončila dnes bez větších problémů. Při sobotních kontrolách však policisté zadrželi 12 řidičů s alkoholem v krvi. "Dnes jsme zatím nezjistili žádný takový případ," uvedl operační důstojník hradecké policie.
Podle organizátorů někteří účastníci, kterých přijelo kolem 30.000, podcenili horké počasí. "Zaznamenali jsme několik případů dehydratace organismu, které si však nevyžádali odvoz do nemocnice," prohlásil pořadatel Petr Brát. Zemdlené lidi položili do stínu a zajistili jim přísun tekutin.
Ukončení party nepřineslo podle policie ani vážnější dopravní problémy. "Účastníci se postupně rozjížděli již po nočním koncertu, přes noc zůstalo asi 5000 lidí," uvedl organizátor. Hlavní program setkání byl připraven na sobotu, kdy soutěžící zápolili o nejhlasitější audio systém či nejlépe upravený vůz. Připraveny byly také exhibiční jízdy, soutěž ve sprintu na 400 metrů a noční striptýz.
Na ploše letiště platilo kromě závodních drah omezení rychlosti na 15 kilometrů v hodině, připraven byl také prostor oddělený betonovými zábranami, kde si motoristé mohli vyzkoušet s vlastním vozem smyky či jiné manévry. Na pořádek na letišti dohlíželo asi 250 pořadatelů a 45 policistů.

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku
26.6.2005 15:18
NoName (neregistrovaný)
tuning
no myslel jsem, že to bude horší...
29.6.2005 11:55
karamelicka (neregistrovaný)
mazec
Tak ten tuning se fakt poved....Sice sme tam spali jenom jednu noc,ale byl to fak mazec!!Auta tam byli uplněně špičkový.Vážně ted tam budu jezdit častejc.Byla sem tam poprvý a byl to nejlepší tuning sraz na kterým sem zatím byla!Zatím čus Martina

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)
Mohlo by se hodit
Doporučujeme