Tržnice zůstane na náměstí 28. října i po rekonstrukci

Studie rekonstrukce náměstí 28. října u obchodního domu Tesco v centru Hradce Králové doznala výrazných úprava. Mimo jiné se počítá se zachováním tržiště. Rekonstrukce má začít v roce 2011. Opravy vyjdou radnici na přibližně sedmdesát milionů korun.

„Dojde tam k navýšení zeleně a tržnice na náměstí zůstane,“ uvedl primátor Otakar Divíšek. Původně bylo naplánováno , že se trhovci přestěhují do nového obchodního centra Atrium. Ti to však odmítli, protože  náměstí je velmi dobře přístupné. Nové architektonické řešení, které vytvořil  tým architekta Martina Hájka, ponechá jako dominantu římskokatolický kostel Božského srdce Páně. „Plánuje se celková rekonstrukce náměstí a změna jeho charakteru. Vznikne zde také zázemí pro tržnici s veřejnými toaletami,“ dodal primátor Divíšek.
O rekonstrukci náměstí se mluví již od roku 1989. Studie architekta Prokopa tehdy obsahovala výstavbu nového objektu Mc Donald`s, což  vyvolalo velkou diskusi a plány nebyly nakonec uskutečněny.

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku
7.12.2009 21:53
STDM (neregistrovaný)
Novou studii jsem neviděl, nechci proto hodnotit. Ale myslím, že navýšení zeleně a zachování tržnice bude lepší alternativou než původně zamýšlený vydlážděný plac, na kterém by se v létě lidé neměli kam schovat před sluncem.
7.12.2009 22:02
STDM (neregistrovaný)
Jen ten začátek rekonstrukce v roce 2011 vidím jako dost vzdálený vzhledem ke stavu, v jakém náměstí v současné době je. Je sice fajn, že návštěvník Hradce vystoupí na novém terminálu. Po několika stech metrech však na náměstí 28.října musí koukat. Vymlácený asfalt, fontána coby odpadkový koš, lavičky u Tesca obsazené různými týpky...
10.12.2009 11:34
milosav (neregistrovaný)
Proč magistrát stále skáče jak trhovci pískají?!
1.Pro trhovce byla postavena tržnice v Gajerových kasárnách,nelíbilo se.
2.Za těžký peníze byla postavena tržnice v centru (Chelčického,Hořická ulice,)nelíbilo se .Stále jsou problémy s uplatněním této stavby.
3.Prostory v Atrium pro potřeby trhovcům.Nelíbí se .
Zase budou hyzdit prostory budoucího pěkného náměstí.
Létající pytlíky a jiný nepořádek.
Řeč o čerstvé zelenině již dávno není pravda.Několik málo jedinců prodávají svoje výpěstky,ty považuji za rodilé trhovce.Ostatní jsou jenom překupníci, nakoupí v supermarketech přirazí cenu a prodají.Ceny uvádějí i za 10Dkg, a matou tím kupující.Např. meloun v létě stál 6,90 Kč kg a trhovci měli 10dkg za 3,50 Kč.
Znám i případy že trhovec si kupoval zeleninu pro svoji potřebu vedle v Tesku!
Nevlastní vhodné skladové prostory takže co neprodají se trápí v autě do druhého dne a to jak v létě tak v zimě.
Bylo by připomínek více ale to snad stačí.
Miloslav
10.12.2009 13:51
Bjorken (neregistrovaný)
SOUHLAS! Stromečků by tam mělo být skutečně víc a ne méňě! Ale tržnice NE(!!!) ať se schová do Atria!! Zabírá šílenou plochu...

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)
Mohlo by se hodit
Doporučujeme