Štítky: | nám. 28. října | Tržnice |

Trhovci se do centra Hradce vrátí začátkem dubna

Ilustrační foto | Zdroj: Pixmac
Ilustrační foto | Zdroj: Pixmac

Zpět na nově opravené náměstí 28. října se se začátkem dubna vrátí také pravidelné trhy, na něž byla většina Hradečanů zvyklá. Dočasná tržnice na ulici S. K. Neumanna se zatím rušit nebude a její provoz město zachová ještě do konce tohoto roku.

Kvůli nově zprovozněné tržnici bylo třeba také upravit tržní řád, který ve městě platí. Jeho nové znění v úterý schválili radní města. Tržní řád stanovuje pro tržnice i tržiště dobu prodeje, povolený sortiment, formu zásobování i správce tržnice. I nadále v Hradci platí zákaz podomního prodeje.

Tržní řád, který platí na území celého Hradce Králové, muselo město přizpůsobit znovuzprovoznění tržnice na náměstí 28. října. Jeho kompletní znění brzy zveřejní úředníci na desce magistrátu. „Tržní řád počítá se dvěma tržnicemi, které budou mít své správce. Jedna z nich začne od dubna fungovat po rekonstrukci opět na náměstí 28. října a druhá, která na přechodnou dobu sloužila trhovcům v ulici S. K. Neumanna, ukončí své působení 31. prosince tohoto roku,“ upřesnil Jiří Bláha, vedoucí Živnostenského úřadu a předkladatel návrhu, se kterým rada vyslovila na svém posledním zasedání souhlas. 

Správcem tržnice s kapacitou 35 prodejních míst na náměstí 28. října bude pracovník technických služeb. V Hradci Králové se však počítá i se čtyřmi tržišti bez správce, a sice poblíž nákupních středisek Hvězda, v Malšovicích, Pod Strání a Jiřina ve Farářství. 

"Toto schválené nařízení mění a doplňuje původní na podzim schválené nařízení č.7/2013 o tržním řádu. Například ustanovení o zákazu podomního prodeje však zůstává i nadále v platnosti," doplnila důležitou informaci Magdalena Vlčková, tisková mluvčí královéhradecké radnice.

(Zdroj: Magistrát města Hradec Králové)  

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku

K tomtuto článku zatím nebyl vložen žádný komentář.
Váš názor nám není lhostejný, podělte se o něj také s ostatními uživateli a napište první komentář.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)

Přečtěte si také

Od pondělka jezdí školní autobusy a otevírá se tržnice na náměstí 28. října

Od dnešního dne si můžete zajít koupit určité druhy zboží na tržnici na náměstí 28. října. Technické služby Hradec Králové tak v souladu s mimořádným opatřením Ministerstva zdravotnictví zahajují provoz městské tržnice. Prodej bude povolen za dodržení hygienických podmínek. Ve…
Čtěte více

Na ulici S.K. Neumanna je temno, město předělá osvětlení

Nově zrekonstruované náměstí 28. října s ním spojené ulice ještě září novotou a už je čekají první úpravy. Od začátku rekonstrukce si místní obyvatelé stěžovali na špatné osvětlení, podle radnice bylo vše podle platných norem. Ale ani normy se neukázaly jako dostačující a na…
Čtěte více

Na Hradec budou dohlížet další nové kamery

Další tři nové kamery by měly v několika příštích týdnech začít střežit zrekonstruovanou lokalitu náměstí 28. října, Dukelskou ulici a nároží obchodního domu poblíž ulice Letců. Město na zřízení nových kamerových bodů získalo dotaci z ministerstva vnitra ve výši…
Čtěte více
Mohlo by se hodit
Doporučujeme