Trenér Jeřábek se vrací k hradeckému hokeji

Datum 12. listopadu jako by bylo osudovým pro trenéra Vladimíra Jeřábka. Přesně tento den roku 2002 převzal poprvé hradecké mužstvo, tehdy vystřídal na lavičce východočeského klubu Jiřího Fibigera. O tři roky později na den přesně se do Hradce Králové vrací znovu, tentokrát nahradí trenéra Ladislava Koldu. Ten se v minulé sezóně podepsal výraznou měrou pod nejlepší umístění Hradce Králové za posledních deset let, východočeský tým se umístil po základní části na výborném třetím místě.
Letos se ale Energetikům nedaří podle představ. Díky domácím zápasům sice stále drží kontakt s vedoucí osmičkou, venku se však hradeckým stále nedaří, navíc se po poslední porážce v Olomouci prohloubila "propast" mezi osmým a devátým, nepostupujícím týmem do play-off. Tím je momentálně Hradec Králové, jenž ztrácí na osmou Mladou Boleslav 4 body a na sedmou Olomouc bodů šest. "Pan Kolda pro náš klub odvedl obrovský kus zodpovědné práce, je to výborný člověk i trenér, letos se však mužstvu nedaří podle představ, to cítíme všichni stejně," říká generální manažer klubu Roman Višňák. Z jedenácti zápasů na půdě soupeře dokázali Energetici zvítězit pouze v Chomutově a remizovat v Prostějově. "V žádném případě neshazujeme vinu na trenéra Koldu," jednoznačně říká předseda představenstva klubu Boris Herman. "Mužstvo potřebuje ale dostat nový impulz a ten doufáme, že trenér Jeřábek přinese," uzavírá předseda.
Vladimír Jeřábek už působil na východě Čech v sezóně 2002/03, tehdy pro Hradec v jeho první novodobé prvoligové sezóně zachránil první ligu, o rok později se probojoval s Hradcem Králové do play-off. Po sezóně mu ale přišla nabídka z mateřského Litvínova, nad tou šestačtyřicetiletý kouč dlouho nepřemýšlel, přijal ji a nakonec s Chemopetrolem došel až do čtvrtfinále play-off. Letošní ročník začal coby hlavní trenér ve Vsetíně, tam však své působení po třinácti kolech na vlastní žádost ukončil. "Trénuju devět let a je to poprvé, co jsem nedotrénoval sezonu. Samozřejmě mě to mrzí a budu si potřebovat vyčistit hlavu," řekl přesně před měsícem Jeřábek v rozhovoru pro server iDnes. Po měsíční pauze se ale tento charismatický trenér vrací opět ke svému povolání. Čeká ho těžká práce, navíc premiéra ze všech možných nejtěžší, v pondělí se totiž Energetici poprvé pod jeho vedením střetnou s vedoucím Ústím nad Labem, ve středu je pak čeká další nesmírně důležitý zápas se sousedním Berounem v tabulce.
Odcházející trenér Ladislav Kolda působil v Hradci Králové rok a půl, v minulé sezóně dovedl mužstvo až na samý vrchol, když Hradec Králové skončil po základní části na výborném třetím místě, hned za největšími favority z Českých Budějovic a Ústí nad Labem. V play-off pak Energetici vypadli ve strhující sérii hrané na pět zápasů s Chomutovem. Kolda byl prvním trenérem od extraligy, který dokázal málem vyprodat hradecký zimní stadion, rozhodující bitvu play-off sledovalo na východě Čech přes sedm tisíc diváků.

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku

K tomtuto článku zatím nebyl vložen žádný komentář.
Váš názor nám není lhostejný, podělte se o něj také s ostatními uživateli a napište první komentář.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)
Mohlo by se hodit
Doporučujeme