Trápí vás neustálé nachlazení? Můžete zkusit čínskou medicínu v hradecké nemocnici

Ilustrační snímek
Ilustrační snímek | autor: pixabay.com

Bylinky, akupunktura, čínská masáž či cvičení... Ambulance tradiční čínské medicíny ve Fakultní nemocnici Hradec Králové zahajuje nový program prevence častých nachlazení. Podle zkušeností pacientů metody tradiční čínské medicíny na sezónní respirační onemocnění zabírají a dokážou podpořit oslabenou imunitu. Ambulance TCM, která ve FN HK funguje od podzimu 2015, dosud ošetřila celkem přes dva tisíce pacientů.

„Mnoho lidí s příchodem zimy trápí opakující se akutní respirační onemocnění. Tradiční čínskou medicínu lze využít pro podporu imunitního systému. Mezi metody prevence a léčby patří akupunktura, podpůrné podávání bylin, dietetika, čínská masáž tuina a cvičení qigong,“ uvedl vedoucí Česko-čínského centra tradiční čínské medicíny ve FN HK František Musil.

Tradiční čínská medicína pohlíží na organismus jako na celek a snaží se řešit příčinu nemocí. Pacienty s potížemi způsobenými sníženou funkcí imunitního systému v Ambulanci TCM ve FN HK léčili již v minulosti. „Po aplikaci metod tradiční čínské medicíny většina z nich potvrzovala zlepšení celkového zdravotního stavu a menší počet akutních respiračních onemocnění,“ doplnil Musil.

Tradiční čínskou medicínu na potíže spojené se sníženou imunitou už využila například dvaapadesátiletá žena, která od mládí trpěla na časté infekce a stěžovala si také na velkou únavu. Ženě bylo v prosinci 2015 doporučeno užívání bylinné směsi. „Pacientka nyní uvedla, že od provedené léčby již s infekcemi horních cest dýchacích neměla potíže,“ řekl Musil.

Kvůli častému nachlazení a oslabené imunitě dorazil do Ambulance TCM letos v červnu také dvaadvacetiletý muž, který absolvoval léčbu akupunkturou a bylinami. „V červenci po čtyřech akupunkturách udával zlepšení o 75 procent. V listopadu pacient uvedl, že od provedené léčby problémy s infekcemi horních cest dýchacích neměl a efekt léčby hodnotí jako veliké zlepšení,“ dodal Musil.

Každý pacient je při příchodu nejprve celkově vyšetřen českým lékařem. Ve spolupráci s čínským specialistou je pak určen diagnostický a léčebný závěr z hlediska tradiční čínské medicíny, na jehož základě pak probíhá léčebný postup.

Pacienti, kteří chtějí před zimní sezonou zvýšit odolnost imunitního systému pomocí metod tradiční čínské medicíny, se mohou objednat na telefonním čísle 495 832 950 nebo pomocí emailu . „Zájemcům o prevenci častých nachlazení se budeme snažit vyjít vstříc a najdeme co nejdřívější termín pro jejich vstupní vyšetření,“ uvedl Musil.

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku

K tomtuto článku zatím nebyl vložen žádný komentář.
Váš názor nám není lhostejný, podělte se o něj také s ostatními uživateli a napište první komentář.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)

Přečtěte si také

Stavba nového pavilonu infekční kliniky bude stát 900 milionů

Hradecká fakultní nemocnice plánuje na podzim letošního roku vypsat výběrové řízení na dodavatele stavby nového Pavilonu kliniky infekčních nemocí a kožní kliniky, která by měla stát kolem 900 milionů korun. Předpokládaný termín zahájení stavby je stanoven na jarní měsíce roku…
Čtěte více

Smysl pro tumor, seriál se v hradecké nemocnici natáčel hlavně o víkendech

Seriál Smysl pro tumor, který po osm nedělních večerů, vysílala Česká televize, upozornil veřejnost na problematiku onkologických onemocnění a možnosti jejich léčby. Televizní štáb záběry z lékařského prostředí natáčel předminulý rok na vybraných pracovištích Fakultní nemocnice…
Čtěte více

Minulý rok se v hradecké porodnici narodilo o 263 dětí méně než v roce 2022

V hradecké porodnici fakultní nemocnice se minulý rok se uskutečnilo 2014 porodů, což je o 263 méně než v roce 2022. Pokles porodů v posledních letech je ovlivněn demografickým vývojem v celé České republice. Klinika i během loňského roku pokračovala ve zlepšování péče o matky i…
Čtěte více
Mohlo by se hodit
Doporučujeme