Trápení hradecký fotbalistů pokračuje, podlehli Třinci 0:1

V 7. kole druhé fotbalové ligy hostil Hradec Králové fotbalisty Třince. Nováček soutěže překvapivě okupuje přední pozice tabulky a po nedělním utkání si ještě polepšil. Votroci totiž pokračují v domácím bodovém výprodeji a prohráli 0:1.
Začátek zápasu přitom vůbec nenasvědčoval tomu, že by snad Hradec chtěl něco ponechat náhodě. Hrálo se svižně, pohledná a útočná hra často vyvolávala potlesk diváků. Už ve třetí minutě mohl skórovat po Šmardově rohu hlavou Černý, ale neprosadil se. V 15. minutě se neujala ani nebezpečná hlavička Chlebouna a o pět minut později ani střela Černého. Ve 24. minutě pálil těsně vedle Ferčák, netrefil se ani přízemní střelou Mezlíka po rychlém brejku. S přibývajícím časem však už tradičně elán domácích opadal a hosté se začali dostávat do šancí. Ve 32. minutě nebezpečně pálil Ceplák, ale gólman Hradce Podhajský jeho střelu efektně zlikvidoval. Závěr poločasu se odehrával v poklidném tempu, ze kterého vybočila pouze rychlá akce po ose Šmarda - Chleboun - Černý. Posledně jmenovaný však v jasné příležitosti pálil pouze do náruče hostujícího Vreštiaka.
Druhý poločas bohužel potvrdil sestupnou úroveň hry. Řada nepřesností na obou stranách hřiště diváky příliš neoslovila a z hlediště se začal ozývat pískot. Očekávané oživení hry nepřineslo ani střídání Hradce. Bouška, Jiroušek ani Jůn nedokázali své zkušenosti výrazněji zužitkovat. Jiroušek sice v 55. minutě pálil po rohu těsně vedle růžku třinecké branky, ale to bylo prakticky vše, co Hradec ve druhé půli předvedl. Naopak hosté postupně přebírali inciativu a v závěrečné čtvrthodině měli hru pod kontrolou. Votroci se sice snažili, ale díky nepřesnostem v přihrávce se nebyli schopni dostat do zakončení. Třinečtí hráči pak zdržovací taktikou směřovali výsledek utkání k bezbrankové remíze. To by však už v nastaveném časem nesměl přijít na hřiště Szmek. Hosté se totiž z ojedinělé akce dostali k centru a nikým nehlídaný Szmek hlavou vystřelil Třinci tři body - 0 : 1. Hradečtí fotbalisté potřetí v řadě na domácím hřišti prohráli a čelo druholigové tabulky se jim začíná rychle vzdalovat.

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku

K tomtuto článku zatím nebyl vložen žádný komentář.
Váš názor nám není lhostejný, podělte se o něj také s ostatními uživateli a napište první komentář.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)
Mohlo by se hodit
Doporučujeme