Tolerance městské policie k překročení rychlosti bude různá

Městská policie v Hradci Králové bude přistupovat k toleranci při překračování rychlosti v obci individuálně. V souvislosti s novelou silničního zákona, která umožňuje kontrolu rychlosti i městské policii, to dnes našemu serveru sdělila tisková mluvčí městské policie Eva Čížková.
Podle Čížkové budou strážníci hodnotit překročení nejvyšší povolené rychlosti individuálně v závislosti na podmínkách. Jiná tolerance bude podle mluvčí v nočních hodinách na méně frekventovaném místě a jiná například přes den poblíž přechodů pro chodce. Určitou míru tolerance připustila mluvčí i v souvislosti s možnými technickými odchylkami mezi tachometrem vozu a radarem.
V případě překročení rychlosti zaznamenali strážníci zatím dosavadní rekord v jedné z okrajových částí Hradce. "Řidiči byla v úseku, kde je povoleno 50 km v hodině, naměřena rychlost 109 km/h," řekla našemu serveru Čížková. Jak ale dodala, od začátku července, kdy novela vstoupila v platnost, si řidiči dávají větší pozor. Ke včerejšímu dni městská policie zaznamenala 119 případů, které řešila udělením trestných bodů.

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku
21.7.2006 10:30
Lenka (neregistrovaný)
Docela by mě zajímalo, jak se ona benevolence bude propjevovat v praxi a jaká budou kriteria. Naditá peněženka, hluboký dekolt či značka vozidla? Pochybuji, že policie promine rychlost osádce škody 120 tak, jako to udělá v případě luxusního mercedesu. Běžné případy z praxe.
Jednou jsou pravidla jasně stanovena, tak jaká benevolence? Ukazovaná rychlost na tachometru se dá nechat přeměřit a v HK jsou i servisy, které toto provádí zdarma.
Pravda je, že okruh se 60km/hod je pomalý, ale velká část prochází i obytnou zónou. <br />
Já bydlím na malém okruhu a vidím, že rychlost se zde dodržuje zcela vyjímečně. V důsledku přestavby pivovaru je u nás povolená 30km/h, ale málokdo tuto rychlost dodržuje. MP sice sedí v autě u Jiráskových sadů, ale nějak nereaguje. Stejné je to i s parkováním na ČSA pod pivovarem.Parkuje se v zatáčce do Rokycanovy ulice, na přechodě i v zákazu zastavení. Když projíždím kolem stavby do pivovarské zatáčky, kolikrát musím do protisměru, jelikož zde je zaparkováno několik aut a projíždět v protisměru do zatáčky, když nevíte, kdo na vás vylítne, není to nejlepší řešení.
Jsem tedy zvědava, jak MP odstraní tyto nešvary a bude kontrolovat vše opravdu důsledně.
6.8.2006 20:47
D.HK (neregistrovaný)
Různá tolerance ? aneb lidi jsou různé,blbé a pitomé??
To snad ne. Tolerance bude různá, hm, hm...Pokud se ta různost přesně nevymezí, pak tedy už nevím. Zřejmě podle toho, kdo to bude a jaké známosti a zastání kde má nebno si sežene - MěP počínaje a magistrátem konče? nebo ještě dál??
To se jen zkouší co obyčejný občan vydrží, než se na.... doopravdy?

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)
Mohlo by se hodit
Doporučujeme