To byla kanonáda: Hradec - Třinec 5:0

Hradečtí fotbalisté se radují z branky. Ilustrační foto
Hradečtí fotbalisté se radují z branky. Ilustrační foto | autor: hradeckralove.cz

Ve 13. kole Fotbalové národní ligy přivítal Hradec Králové celek Třince. Domácí tým podává poslední zápasy dobré výkony a až na pohárovou prohru s Příbramí se mu daří i výsledkově. Před nedělním zápasem mu tak patřilo čtvrté místo v druholigové tabulce. Naopak hosté z Třince po dobrém vstupu do soutěže procházejí výsledkovou mizérií a propadli se až na desátou příčku. Votroci tak byli před začátkem zápasu papírovým favoritem.

Své role se domácí tým zhostil na jedničku a již ve 4. minutě vedl. Po levé straně se uvolnil Vlkanova, přesným přízemním centrem našel na malém vápně stojícího Černého a ten v klidu poslal míč za záda třineckého brankaře Palečka - 1:0. Votroci po vedoucí brance nepolevili ve výkonu a vytvářeli si i další příležitosti, ovšem Vlkanovovi i Malínskému chyběl větší klid k zakončení. Další důležitý okamžik tak přišel v 17. minutě. Hostující Malchárek v souboji vysokou nohou nešetrně poslal k zemi Súkenníka a hlavní rozhodčí neváhal ani okamžik a Malchárkovi ukázal červenou kartu.
Nabídnutou přesilovku mohl Hradec využít už ve 20. minutě, ale z střela Pázlera po nacvičeném signálu po rozehrání přímého kopu skončila jen v boční síti. Jak se ale ukázalo, byl to bohužel jen začátek promarněných příležitostí. Votroci díky početní i herní převaze Třinec do konce poločasu prakticky nepustili na svoji polovinu a vytvořili si velký tlak, který však nedokázali zúročit. Hosté totiž velmi důsledně bránili, často ve všech hráčích a v přehuštěném prostoru se Hradec nedokázal prosadit. Na střelu z dálky se pak domácí tým zmohl až v závěru poločasu, ale brankaře Palečka neohrozil.

Druhý poločas začal podobně jako ten první. Již po čtyřech minuchách hry vstřelil domácí tým branku. Vlkanova po dlouhém průniku dokázal vybojovat ztracený míč, vrátil ho od brankové čáry Pázlerovi, který stříleným centrem našel u tyče stojícího Malínského a ten z hranice ofsajdu poslal míč do odkryté branky - 2:0.
Útočná podívaná Votroků pokračovala. Střelecké pokusy Janouška a Malínského sice ještě nevyšly, ale v 55. minutě se fanoušci mohli radovat potřetí. Malínský vyslal šikovnou přihrávkou za obranu rozběhnutého Pázlera, který si následně hokejovým způsobem "vychutnal" Palečka a po blafáku poslal míč do prázdné branky - 3:0.
Čtvrtý gól na sebe nenechal dlouho čekat. Po dlouhém pasu z vlastní poloviny se do brejku dostali hned dva hradečtí hráči - Malínský a Pázler. Prvně jmenovaný ve správný čas dokázal nahrát svému spoluhráči a Jan Pázler svoji druhou brankou v zápase stanovil nové skóre - 4:0.
Třinec byl zralý na "ručník", ale ten ve fotbale na trávníku od trenéra přistát nemůže a proto si hosté museli kalich hořkosti vypít do dna. V 65. minutě musel lovit Paleček míč ze sítě popáté. Střídající Zorvan přiťukl těžký míč ve vápně Vlkanovovi a mladý hradecký hráč jej nasměroval na správné místo - 5:0.
Do konce zbývalo ještě dlouhých 25 minut a fanoušci tak čekali, že ještě nějaké góly uvidí. Pravdou je, že v řadě případů k tomu nebylo daleko, ale k další změně skóre už nedošlo. Těsně před koncem k tomu měl blízko Zorvan, ale jeho "padající list" zastavilo břevno. Hradec Králové tak po zásluze rozstřílel Třinec 5:0.

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku

K tomtuto článku zatím nebyl vložen žádný komentář.
Váš názor nám není lhostejný, podělte se o něj také s ostatními uživateli a napište první komentář.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)
Mohlo by se hodit
Doporučujeme