Tipy na prodloužený víkend

Prodloužený víkend bude ve znamení přeháněk, bouřek, ale i polojasné oblohy a letních vysokých teplot. Alespoň, tak to předpovídají meteorologové. Kam ale v Hradci Králové vyrazit, když nás čeká prodloužený víkend a nepředvídatelné počasí?

Nejprve nemůže chybět pozvánka na bouřlivý Rock for People. Festival se bude letos konat už po osmnácté, na královéhradeckém letišti už po šesté. Do Hradce láká od úterý do pátku tisícovky návštěvníků. V tomto roce si organizátoři slibují rekordní návštěvnost a věří v překročení magické číslovky 30 tisíc posluchačů. Bouřlivý festival začal doslova bouřkově. Už první den (v úterý) museli organizátoři zamíchat programem a hudební fanoušci kvůli nevlídnému počasí s bleskům vytáhnout pláštěnky a holínky. „Ačkoliv dochází k posunům v programu, jedeme dál. V pravém festivalovém počasí. Držte nám palce, abychom měli nejhorší za sebou a bylo už jen lépe,“ vzkazují organizátoři Rock for People.

Za jedny z největších hvězd letošního programu jsou označovány kapely The Prodigy a  Franz Ferdinand, obě kapely vystoupí ve středu. Další světová jména jsou na programu ve čtvrtek. „Na čtvrtek, kdy mají zahrát Faith No More, Orbital nebo Skrillex, jsou v předprodejích už lístky vyprodané. Ale na místě ještě, po přepočítání kapacity, vstupenky budou,“ slibují pořadatelé. Ani poslední festivalový den nebude ochuzený o slavná jména. Představí se písničkářka Anna Calvi a nebo česko-slovenské festivalové „klasiky“ jako MIG 21, Horkýže Slíže anebo Monkey Business. „Loni jsme měli v harmonogramu kolem 200 položek, letošní rok atakujeme číslici 280 programových bodů. Sakumprásk je to skoro 290 hodin zážitků,“ řekl v MF Dnes hlavní pořadatel festivalu Rock for People Michal Thomes.

Pro ty, kteří neholdují velkým davovým akcím a raději by zašli na menší koncert, je na páteční večer na Šrámkově statku v Pileticích připravený koncert Pavla Dobeše s Tomášem Kotrbou. Pokud na statek dorazíte dřív, můžete ještě zhlédnout výstavu multimediálních obrazů malíře, fotografa a filosofa Vladimíra Obra. Vernisáž k výstavě proběhne v pátek od 18 hodin a expozice bude vystavena do 26. srpna.

I s ohledem na předpovídané počasí nemůžeme opominout nabídku hradeckých kin. Pokud nebude ve čtvrtek večer pršet, tak kino Širák promítne česko-slovinský film Příliš mladá noc, což je festivalová premiéra z letošního Berlinale. Ačkoliv jsme informovali o tom, že kino Centrál mělo minulý týden hrát naposledy, tak na páteční večer má ve svém programu přece jen nachystaný filmový klub s filmem Musíme si promluvit o Kevinovi. Hradecký CineStar pak nabídne nejeden film pro děti.

V sobotu ožije Eliščino nábřeží akcí Nábřeží malířů, kde se kolemjdoucím představí studenti a absolventi vysokých uměleckých škol z Čech, Slovenska a Polska. Organizátoři doufají, že se počasí umoudří a do procesu tvorby při vytváření děl se budou moci vložit i přihlížející. Pro "diváky" je připraven momi jiné grafický workshop, od 19 hodin promítání intermediálních projektů v kině Centrál a následné vystoupení kapel Nauzea Orchestra a Online Session.

Pro romantické duše, ale i jako tip na dobré místo pro rande, musíme zmínit mimořádnou noční prohlídku na Bílé věži. Pohled na noční Hradec z ptačí perspektivy můžete okusit v sobotu od 20 hodin do půlnoci.

 

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku

K tomtuto článku zatím nebyl vložen žádný komentář.
Váš názor nám není lhostejný, podělte se o něj také s ostatními uživateli a napište první komentář.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)
Mohlo by se hodit
Doporučujeme