Tipy na cyklovýlety v Hradci Králové

Il. foto
Il. foto | autor: D. Dvořáček, Unsplash

Tuhé zimě sice ještě zdaleka neodzvonilo, ale i tak už můžete začít plánovat výlety na kole, aby vás na jaře nic nepřekvapilo a mohli jste s prvním sluncem ihned vyrazit. Poznávejte trasy ve svém blízkém okolí díky našim tipům na cyklovýlety v Hradci Králové.


Ať už jste milovníkem dlouhých náročných tras nebo se jen rádi kocháte přírodou okolo vás, v Hradci Králové si přijdete na své. Věděli jste, že tady najdete něco okolo 140 Km cyklostezek a 640 Km nejrůznějších cyklotras? Tak si pořiďte nové nebo staré kolo z kolo bazaru ještě dnes, ať můžete co nejdříve vyrazit.

Labská cyklistická stezka

Máte odvahu na něco skutečně extra? Na Labské cyklistické stezce totiž můžete najet na svém bicyklu až 1260 Km. Trasa začíná u pramene řeky Labe v Krkonoších, vede přes Hradec Králové a Pardubice až do sousedního Německa.

Po stopách velké bitvy u Hradce Králové

Připomeňte si největší bitvu na českém území z roku 1866 a vydejte se na okružní jízdu po stopách české historie. Trasa vede po zpěvněných komunikacích a polních cestách. Těšit se můžete na naučnou stezku “Bitva u Hradce Králové”, památníky, vojenský hřbitov, les Svib, rozhlednu a památník bitvy z roku 1866 na Chlumu.

Cyklotrasa Hradec Králové – Dvůr králové a hospitál Kuks

Další krásná poznávací cyklotrasa vede z Hradce Králové, přes Dvůr Králové až do překrásného barokního komplexu, kterým je hospitál Kuks. Okruh má asi 80 Km a zabere přibližně 5 hodin.


Ilustrační foto. Autor: Sina Sadeqi, Unsplash

Cyklotrasa Hradec Králové – Chlumec nad Cidlinou

Vyrazte na výlet z Hradce Králové do Chlumce nad Cidlinou. Trasa je to nenáročná a má přibližně 34 Km. Na konci trasy se můžete těšit na kostel Nejsvětější Trojice nebo zámek Karlova Koruna.

Cyklotrasa Hradec Králové – Nový Bydžov

Jste připraveni pořádně si procvičit nohy? Pak vyrazte na výlet z Hradce Králové do Nového Bydžova. Je to sice jen 32 Km, ale trasa je to trochu náročnější a plná stoupavých úseků. Odměnou vám bude ale dobrý pocit z dobře odvedené práce a krásné památky, které můžete cestou vidět. Těšit se můžete na novogotickou radnici, židovský hřbitov nebo sochu svatého Jana Nepomuckého.

Cyklostezka hradeckými lesy

Pokud se těšíte na nenáročnou trasu přírodou, kde nepotkáte auta, pak je stezka hradeckými lesy přímo pro vás. Nemusíte se bát, že budete jezdit přes kořeny, naopak tu na vás čeká příjemný asfaltový okruh.

Tak co, našli jste zde trasu, kterou ještě neznáte a kterou si na svém kole, až nám počasí dopřeje, pořádně vychutnáte?

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.




Mohlo by se hodit
Doporučujeme