Teplo z Opatovic bude od ledna dražší

Cena tepla, dodávaného společností Inernational Power Opatovice mimo jiné i do části Hradce Králové, se pro obyvatelstvo a firmy od 1.ledna 2007 zvýší z 252,40 Kč za gigajoul na 262,55 Kč/GJ. Navýšení ceny odpovídá čtyřprocentnímu nárůstu a jde o konečnou cenu včetně pětiprocentní daně z přidané hodnoty.
Podle mluvčího společnosti Pavla Hypiuse to v praxi znamená, že průměrná třípokojová domácnost se spotřebou  45 GJ na rok vydá v roce 2007 ze svých peněženek 455 kč navíc, což je přibližně 38 Kč za měsíc. Výdaje těchto domácností se tak budou pohybovat v rozmezí jedenáct až dvanáct tisíc korun za rok. "Za zvýšením stojí růst vstupních nákladů, zejména na palivo a údržbu sítí," uvedl Hypius.
Zdražení se dotkne domácností a firem v lokalitách Hradec Králové, Pardubice a Chrudim. Díky kombinované technologii výroby elektřiny a tepla, však bude  teplo z International Power Opatovice i nadále nejlevnější v České republice.

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku

K tomtuto článku zatím nebyl vložen žádný komentář.
Váš názor nám není lhostejný, podělte se o něj také s ostatními uživateli a napište první komentář.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)
Mohlo by se hodit
Doporučujeme