Teplo v Hradci Králové bude opět dražší

Domácnosti v Hradci Králové napojené na dodávky tepla ze společnosti International Power Opatovice (IPO) nebo z městské společnosti Tepelné hospodářství (TH) zaplatí od ledna příštího roku za vytápění svých domácností opět o něco víc. Společnost IPO podraží o 7,3%, TH, které odebírá teplo právě od IPO, podraží o necelých 8 procent.
Jak uvedl ředitel Tepelného hospodářství Jiří Seidler, společnost nyní dělá přesné kalkulace, konkrétní cena za gigajoule bude oznámena v polovině listopadu. Jak dodal, kromě navýšení ceny od IPO se do výsledného zdražení promítne i nárůst dalších cen, zejména energií. Zvýšení cen  také umožní další investice do infrastruktury v řádech desítek milionů korun ročně. Zdražení v praxi znamená, že běžná domácnost zaplatí ročně za vytápění bytu zhruba o 1000 Kč více než dosud.
Společnost Tepelné hospodářství dodává v Hradci Králové teplo do přibližně 24000 domácností. Ceny za dodávky tepla v Hradci Králové zůstanou i přes avízovaný nárůst stále jedny z nejnižších v republice. Běžná cena za jeden gigajoule činí zhruba 400 Kč, teplo dodávané IPO je však o téměř 100 Kč nižší.

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku
17.10.2008 07:16
MIREK (neregistrovaný)
Bohužel běžný občan nemá možnost nahlédnout do účetnictví Tepelného hospodářství, ale přesto by mě zajímalo, co se skrývá pod položkou "další investice do infrastruktury". Nebude to právě soukromá společnost MAGNALINK,(mimo jiné jsou v představenstvu Herman, Malíř), která bude tepelnému hospodářství účtovat nepřiměřeně vysoké sumy za užívání optické sítě? Je optická síť vůbec potřebná? Čí zájmy budou hájit zmínění dva vykukové, zájmy Tepelného hospodářství se 100% účastí města, kde jsou tito dva v řídících orgánech a nebo soukromou firmu, která bude na Tepelném hospodářství profitovat? Je tu zase další zdánlivé perpetum mobile na peníze podobné ATOLU? Vždyť on to konečný zákazník zaplatí.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)
Mohlo by se hodit
Doporučujeme