Tenisový turnaj získal téměř 40 tisíc korun

Tenisové turnaje čtyřher Infotech Cup 2007, který se uskutečnil 23. června v areálu LTC Hradec Králové, se zúčastnilo celkem 122 hráčů. Na kurty přitom nastoupila i desítka celebrit. S raketou v ruce tak bylo možné vidět Renatu Langmanovou (Česká Miss 2006), Marii Retkovou (hlasatelka ČT), Jana Hrdinu a Aleše Valentu. Zahrát si přijel i Ota Balage, Milan Drobný, Karel Vágner, Roman Skamene, Pavel Poulíček a David Šín (vítěz Big Brother - Shrek).
Přesto, že například Karel Vágner nebo Marie Retková předváděli vynikající tenis, žádná z celebrit, se nakonec netěšila z vítězství. Kurty tak ovládli výhradně královéhradečtí hráči. Mezi muži byla nejlepší dvojice Ondřej Němec a Ondřej Dobrkovský a mezi ženami Marcela Konečná a Vladimíra Janů. 
Také letos se organizátoři rozhodli věnovat výtěžek z turnaje na charitativní účely. Celkem 36 tisíc korun bylo získáno tombolou a dražbou a 3 tisíce 300 korun dárcovskými sms pro Kapku Naděje. "Výtěžek jsme se rozhodli rozdělit mezi dvě organizace," říká ředitel turnaje Přemysl Krupička. "Část poputuje již potřetí do Nadačního fondu Venduly Svobodové Kapka Naděje, který pomáhá dětem nemocným leukémií a část na konto liberecké nadace Škola hrou pečující o vzdělávání i volný čas dětí."
Prezidentka Kapky naděje Vendula Svobodová už ví, jak získané peníze použije. "Stejně jako v minulých letech je dáme na podporu programu Banka pupečníkové krve.V něm mohou maminky darovat při porodu pupečník, ze kterého se získá asi jeden decilitr krve. Ta je pak vhodná k léčbě dětí, které trpí leukémi, nebo jiným druhem poruchy krvetvorby. Banka krve je mezinárodní a může zachránit život dítěte i na druhé straně světa," dodala Svobodová.

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku

K tomtuto článku zatím nebyl vložen žádný komentář.
Váš názor nám není lhostejný, podělte se o něj také s ostatními uživateli a napište první komentář.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)
Mohlo by se hodit
Doporučujeme