Technologické centrum osidlují první firmy

První společnosti se v uplynulých dnech začaly stěhovat do nedávno otevřeného Technologického centra v Hradci Králové. Mezi první nájemníky se zařadily internetové společnosti a firmy z oblasti výpočetní techniky. Objekt centra je po třech měsících svého fungování již z 22% obsazen.

"Naším posláním je podporovat zakládání a rozvoj malého a středního podnikání high-tech firem v regionu. Díky specializovanému poradenství a nabídce zvýhodněného nájmu pro začínající firmy v oblasti ICT napomáháme vytváření nových kvalifikovaných pracovních míst, “ uvedl ředitel Technologického centra Martin Dittrich. Jak dodal, přínosem pro klienty centra je mimo jiné vytváření příležitostí k setkávání, vzájemnému poznávání a spřátelení pracovníků jednotlivých firem, což přispívá k výměně poznatků a zkušeností.
V současné době VTP nabízí pět volných kanceláří vybavených nábytkem o celkové ploše 170m2 a sedm provozních bloků, jejichž celkový rozměr dosahuje 730m2. Tyto prostory jsou optimální pro vybudování laboratoří, prototypových dílen pro lehkou výrobu či tzv. open space kanceláří. Všechny uvedené prostory disponují technickým zázemím, tj. datovou sítí, internetovým spojením, IP telefonií, možností virtual server hostingu, server housingu a centrální zálohy dat. Samozřejmostí pro všechny zasídlené společnosti je společná recepce, copycentrum, občerstvení a využívání zasedací či konferenční místnosti vybavené AV technikou.
Vědecko-technický park byl oficiálně otevřen koncem června letošního roku v areálu hradeckého letiště. Jeho vznik byl inspirován desítkami úspěšných projektů v zahraničí, podobná střediska však fungují i v některých dalších městech v ČR.

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku

K tomtuto článku zatím nebyl vložen žádný komentář.
Váš názor nám není lhostejný, podělte se o něj také s ostatními uživateli a napište první komentář.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)
Mohlo by se hodit
Doporučujeme