Techfilm v Hradci Králové končí

Mezinárodní festival o vědě, technice a umění Techfilm v Hradci Králové definitivně skončil. Pořadatelé České vysokého učení technického a Krátkého filmu Praha se rozhodli festival přestěhovat do Prahy. Odchodem Techfilmu tak Hradec Králové přichází o kulturní a společenskou akci, která má za sebou již 43 ročníků.
Podle ředitelky festivalu Techfilm Mylady Balounové je hlavním důvodem přesunu festivalu přání vedení Českého vysokého učení technického, které je odborným garantem a jedním z hlavních vyhlašovatelů a organizátorů, aby měl festival svou domovskou scénu přímo na půdě své univerzity v Praze a ne v Hradci Králové.
Hradecká univerzita chce nadále pokračovat alespoň v soutěžích a seminářích, které v době pořádání Techfilmu organizovala pod názvem eLearning.
Přesto, že je festival přesunut do Prahy, bude podle Balounové v případě zájmu možné pořádat přehlídky z budoucích Techfilmů i na univerzitě v Hradci Králové. Již v minulosti tímto způsobem probíhaly přehlídky v Praze, Brně či Ostravě.
Příští festival by měl proběhnout v březnu u příležitosti 300. výročí Českého vysokého učení technického v Praze.
Počátky festivalu Techfilm jsou datovány v letech 1963 - 1965 kdy s konal v Hradci Králové, poté se přesunul do sousedních Pardubic a v roce 1991 se navrátil zpět do Hradce Králové, kde jej tradičně v podzimních měsících hostila Univerzita Hradec Králové.

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku
11.11.2006 18:40
Pája (neregistrovaný)
Techfilm
Tak zase něco v našem "salónu" skončilo.Sice jsem tam nechodil,ale určitě pro určitou skupinu nebo sortu lidí to bylo něco.Jestlipak taky někdy něco začne?

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)
Mohlo by se hodit
Doporučujeme