Tašku plnou použitých injekčních stříkaček museli zlikvidovat strážníci

Tašku plnou injekčních sříkaček museli řešit strážníci.
Tašku plnou injekčních sříkaček museli řešit strážníci. | autor: MP HK

Nález igelitové tašky plné použitých injekčních stříkaček byl o víkendu nahlášen operačnímu pracovišti městské policie. Strážníci zjistili, že se na uvedeném místě, v igelitové tašce, nachází 106 kusů injekčního materiálu. Od začátku kalendářního roku se již jedná o celkem 749 nalezených stříkaček, které byly předány k odborné likvidaci.

Strážníci pravidelně navštěvují místa, kde se opakovaně nachází injekční materiál, nebo reagují na oznámení občanů o jeho nálezu. Nejčastěji se jedná o opuštěné objekty a parky, ale i nepřehledná místa, kam veřejnost běžně nechodí.

Městská policie úzce spolupracuje se z.ú. Laxus, který realizuje programy pro osoby drogově závislé, včetně terénních služeb a výměnného programu, a zároveň likviduje infekční materiál sebraný městskou policií.

Důležité je mít na paměti, že se jedná o zdraví nebezpečný odpad, který by se na veřejná prostranství vůbec neměl dostat. Této problematice se věnují i preventivními programy městské policie, které děti i dospělé seznamují s tím, jak se zachovat a jak postupovat při nálezu injekčního materiálu.

Strážníci doporučují: V případě nálezu na stříkačku nesahejte a okamžitě kontaktujte tísňovou linku 156. Strážníci přijedou na místo, stříkačku i s jehlou bezpečně umístí do speciálního kontejneru a předají ho k odborné likvidaci.

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku

K tomtuto článku zatím nebyl vložen žádný komentář.
Váš názor nám není lhostejný, podělte se o něj také s ostatními uživateli a napište první komentář.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)
Mohlo by se hodit
Doporučujeme