Štítky: | T-BASS |

Taneční skupina T-BASS slaví historický úspěch, vystupuje v New Yorku

Skupina slaví nevídaný úspěch | Foto: Archiv T-BASS
Skupina slaví nevídaný úspěch | Foto: Archiv T-BASS

Historický úspěch slaví hradecká taneční skupina T-BASS. Stala se taneční skupinou roku 2014 a jako ocenění si odnesla desetidenní pobyt v New Yorku, kam nadaní mladí tanečníci odcestovali v pátek.

Skupina na zahraniční cestě navštíví neslavnější taneční studia na světě, vzdělávat ji budou ti největší umělci a taneční legendy. Celý pobyt za oceánem završí velkolepé vystoupení T-BASS pro české Američany.

Skupina fanoušky pravidelně informuje na svém facebookovém profilu

O své zážitky z cesty do New Yorku se T-BASS se svými fanoušky dělí na facebookovém profilu, kde mohou všichni na fotografiích sledovat, jak se tu skupině daří. "Držte nám pěsti ať dobře reprezentujem T-BASS i celou Českou republiku," vzkázali všem.

“V rámci cesty tanečníci navštíví nejslavnější taneční studia na světě, jako například Broadway Dance Centre a další, kde se budou vzdělávat od největších umělců a živoucích tanečních legend,“ uvedl vedoucí T-BASS Zdeněk Zolman.

Cestu završí speciální show T-BASS v New Yorku

Skupina svůj program završí speciální show. „Show budou moci vidět Newyorčané a zejména Češi žijící v New Yorku 30. srpna v Českém domě, tedy v Bohemian National Hall. Tanečníci z Hradce tak budou moci prezentovat svoje umění v místě vzniku celé taneční street dance kultury a ukázat tak tamním divákům současnou úroveň českého street dance,“ dodal Zdeněk Zolman.

Tanečníci z T-BASS navíc přímo v New Yorku budou točit dokument pro Českou televizi. „Pro samotné aktéry však budou nejdůležitější získané zkušenosti, kterých v Mekce hip hopu posbírají jistě maximum, aby je tak mohli předávat dále na svých lekcích v Hradci Králové a České republice,“ uzavřel vedoucí skupiny.

Taneční skupinu T-BASS založil v roce 1997 Zdeněk Zolman. Skupina se hned od počátku svého fungování zabývala tanečními technikami street dance a nejmodernějšími tanečními trendy. Dnes je považována za prestižní taneční školu, která se z původních dvanácti členů velmi rychle rozrostla. T-BASS patří ke špičce taneční kultury v Česku, pravidelně nás reprezentuje na mistrovství Evropy i světa.

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku

K tomtuto článku zatím nebyl vložen žádný komentář.
Váš názor nám není lhostejný, podělte se o něj také s ostatními uživateli a napište první komentář.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)

Přečtěte si také

ZVEME: Na farmářské trhy, noční Bílou věž nebo závody vozítek s pedály

Co se bude dít v Hradci Králové o víkendu? Malšovickou arénu zaplní vozítka s pedály, která odstartují jarním memoriálem novou sezónu. Můžete vyrazit na farmářské trhy nebo na noční prohlídku Bílé věže. V Aldisu se bude tančit, regionální kolo soutěže tam pořádá hradecká škola T…
Čtěte více

Zveme: Sezona plesů a karnevalů začíná, navštívit můžete i streetdance soutěž nebo dobu ledovou

Co za akce nabídne obyvatelům Hradce Králové nadcházející víkend? Rozjíždí se plesová sezona - dnes mají maturitní ples v kongresovém centru Aldis studenti Gymnázia J. K. Tyla a v sobotu večer tam roztančí parket hned několik oblíbených kapel během Královéhradeckého městského…
Čtěte více

Zveme: Víkend si užijí milovníci cyklistiky i tancování

Víkend klepe na dveře. I tentokrát je doslova nabitý zajímavými akcemi pro děti i dospělé. Jak se v něm zorientovat? Přečtěte si naši tradiční páteční pozvánku, kde jsme pro vás vybrali několik tipů, jak strávit sobotní a nedělní volno v Hradci Králové. Vybírat si…
Čtěte více
Mohlo by se hodit
Doporučujeme