Systém parkování v Hradci převezme nový majitel

Současný systém parkování, který ve městě provozují Technické služby Hradec Králové, převezme trutnovská společnost Atol. Firma má také v plánu postavit parkovací domy, rozšířit zóny placeného stání a zdůslednit kontrolu správného parkování. Podle MF Dnes by soukromá společnost měla systém převzít během několika dní.
Jak uvedl mluvčí hradecké radnice Václav Svoboda, bylo třeba skloubit lhůty pro odtahy vozidel, aby se shodovaly se požadavky státní správy. Atol hodlá spravovat parkoviště okamžitě. "V ulicích se objeví bílé Citroeny Berlingo označené logem systému, jejichž posádku bude tvořit jeden náš zaměstnanec a jeden městský strážník. Kontroly budou pravděpodobně důslednější, ceny parkovného zůstanou stejné," uvedl předseda představenstva společnosti Atol Jiří Slánský.

Od února bude moci soukromá společnost nasazovat botičky a odtahovat špatně zaparkovaná auta. Firma bude také dostávat část peněz z pokut. "Výše pokut bude stejná jako dosud. Při nasazení botičky a zaplacení běžných pěti set korun půjde manipulační poplatek ve výši zhruba tři sta korun nám a dvě stě korun jako pokuta městské policii. Odtah budeme zajišťovat sami, proto budeme i vybírat peníze," uvedl Slánský Společnost Atol bude parkovací systém provozovat dalších třicet let. Plánuje postavit parkovací dům Katschnerka ve Wonkově ulici a do osmi let musí postavit další garáže za sto padesát milionů korun. Více jak třicet milionů hodlá investovat také do parkovacích technologií. "Budeme sice vybírat parkovné, ale zároveň musíme do systému investovat a zajistit, aby se potíže s parkováním vyřešily. Vždyť Hradec dosud za parkovné vybíral asi jen osm milionů korun ročně. Za třicet let vytvoříme dva tisíce parkovacích míst a do města přineseme půlmiliardové investice," řekl Slánský.

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku
3.8.2008 00:04
stanan (neregistrovaný)
Díky, naši skvělí zastupitelé!
www.youtube.com/watch?v=icH4EJQdjMQ

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)
Mohlo by se hodit
Doporučujeme