Swingové Vánoce v Hradci Králové

Vánoce jsou tu přesně za dva měsíce, ale příznivci swingu budou mít v Hradci Králové Vánoce již o dva týdny dříve. Po úspěšném a beznadějně vyprodaném turné v roce 2016 jsou tu Swingové Vánoce se svými sólisty a fantastickým big bandem i letos. A tentokrát i v Hradci Králové v nově otevírané Petrof Gallery v ulici Na Brně.

Swingová událost roku začíná v koncertním sále nového multifunkčního kulturního centra 10. prosince.

Dvouhodinovým koncertním programem publikum provedou swingový zpěvák Jan Smigmator a držitelka prestižní ceny Thálie multižánrová zpěvačka Dasha, mj. kolegové z úspěšného rozhlasového pořadu Klub Evergreen, který v letošním roce oslavil pět let na vlnách Českého rozhlasu Dvojka. Oba zpěváky i tentokrát doprovodí Big Band Felixe Slováčka, jeden z nejlepších swingových orchestrů evropské hudební scény.

Galakoncert je složen ze slavných vánočních evergreenů zlaté éry swingu, včetně skladeb orchestrů Glenna Millera a Counta Basieho, písní Franka Sinatry, Elly Fitzgerald, Tonyho Bennetta, Michaela Bublého, Barbry Streisand, ale také hitů pop music v originálních big bandových aranžmá.
Vedle Jana Smigmatora, Dashy a Felixe Slováčka se na scéně v doprovodu big bandu představí jako sólistka i špičková saxofonistka Markéta Smejkalová známá z nejrůznějších hudebních projektů napříč žánry (Orchestr Václava Hybše, Swinging Q, Sto zvířat, European Youth Jazz Orchestra, atd.).

Swingové Vánoce 2017 budou navíc historicky prvním velkým koncertem, který se uskuteční v koncertním sále zbrusu nového multifunkčního kulturního centra Petrof Gallery. Oba sólisté si tohoto privilegia neskutečně váží a proto zde v rámci vánočního koncertu 10. prosince pokřtí i svá novinková alba. Role kmotrů CD se ujmou členové rodiny Petrofovy v čele se Zuzanou Ceralovou Petrofovou.
Po koncertě bude následovat autogramiáda a setkání s umělci.
Předprodej vstupenek v síti Ticketstream.

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.




Mohlo by se hodit
Doporučujeme