Svateb bude v květnu málo, bude se proto opravovat

Altán v hradeckých Jiráskových sadech, kde se občas konají svatby, se před zahájením hlavní svatební sezony dočká drobné opravy a nového nátěru. Město vybralo pro tyto úpravy záměrně květen, kdy je svateb tradičně minimum.

Na celý měsíc je stanoven pouze jeden oficiální termín svateb, 20. květen, a ani ten není plně obsazen. Matrika na tento den zatím eviduje šest svateb. Jeden svatba se pak uskuteční mimo obřadní den i mimo obvyklá místa. V květnu by se tedy mělo v Hradci Králové konat celkem sedm svateb, což je méně než za jediný den v hlavní sezoně, kdy se může konat až jedenáct obřadů.
Volný květen hodlá město využít k údržbě altánku v Jiráskových sadech. Kromě drobné opravy dostane přístřešek i nový nátěr. Do budoucna jsou však v jednání další zlepšení prostředí a rozšíření služeb pro svatebčany. „Chtěli bychom, aby toto místo odpovídalo současným požadavkům. Jednáme proto například o budoucím možném ozvučení altánu, jeho vybavení stolem a židlemi i o květinové výzdobě,“ uvedla vedoucí správního odboru magistrátu Ľudmila Ducháčová.
O svatby mimo stanovenou obřadní místnost, kterou je po dobu rekonstrukce domu U Špuláků nedaleká Městská hudební síň, je poslední dobou stále větší zájem. Zejména v létě jsou velice oblíbené právě Jiráskovy sady, výjimkou však nejsou ani obřady v Novém Adalbertinu, muzeu či jinde. Hradec Králové však v minulých letech zažil také méně obvyklá místa, kde si páry řekly „ano“. Třeba na hvězdárně, na letišti, na Šrámkově statku v Pileticích, na loděnici, na ochozu Bílé věže, u rybníka Výskyt, při závodech na kolečkových bruslích nebo na zimní stadionu při hokeji. Zájem je také o konání obřadů v místě bydliště snoubenců, například na zahradě.

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku

K tomtuto článku zatím nebyl vložen žádný komentář.
Váš názor nám není lhostejný, podělte se o něj také s ostatními uživateli a napište první komentář.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)
Mohlo by se hodit
Doporučujeme