Studio Beseda čeká rozsáhlá rekonstrukce

Studio Beseda v Mýtské ulici, které slouží jako druhá scéna Klicperova divadla, čeká v nejbližších dnech rozsáhlá rekonstrukce za desítky milionů korun. Jak uvedl tiskový mluvčí magistrátu Václav Svoboda, už byla podepsána smlouva s dodavatelskou firmou.
Vizualizace Besedy - pohled na terasyVizualizace Besedy - pohled na terasyObjekt studita Beseda, který je součástí městské památkové rezervace, je v současné době v havarijním stavu. I po rekonstrukci by měl sloužit jako druhá scéna Klicperova divadla s kapacitou pro 160 diváků. Náklady na opravu byly vyčísleny na 72 milionů korun. "Součástí řešení je také vybudování prostor pro krátkodobé ubytování umělců a úprava přilehlé městské terasy pro bezbariérovou únikovou cestu z divadla," uvedl Svoboda s tím, že práce by měly být dokončeny v dubnu 2007.
Nákladná investice hradeckého magistrátu do Klicperova divadla není zdaleka ojedinělá. V loňském roce si modernizace sálu hlavní budovy divadla vyžádala zhruba 25 milionů korun, desítky milionů stály další úpravy kulturního stánku v devadesátých létech minulého století.

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku
15.12.2005 20:50
JPA (neregistrovaný)
Za ty prachy mohlo být postaveno deset nových malých scén, a ještě by zbylo. To nikoho nenapadlo?
JPA

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)
Mohlo by se hodit
Doporučujeme