Studenti hledají jméno pro budoucí sídlo kraje

Žáci základních uměleckých škol královéhradeckého kraje či Univerzity Hradec Králové budou navrhovat jméno a logo pro nový městský areál vznikající na místě bývalého pivovaru v Hradci Králové. Soutěž vyhlásil krajský úřad. V současné době je komplex budov nazýván jako pivovar nebo administrativní centrum.
"Označení administrativní centrum je vlastně pracovní termín spíše z úřednického prostředí. Navíc není přesné: málokdo si pod tímto pojmem představí, že na takovém místě se mohou lidé také pobavit, odpočinout si či navštívit galerii, která bude vedle firem, úřadu či školy v areálu sídlit také. S novým jménem této významné části starého města by mělo vzniknout také logo, které by se objevilo na budovách," řekl královéhradecký hejtman Pavel Bradík a doplnil, že by kraj rád oslovil především výtvarná oddělení základních uměleckých škol či katedru výtvarné kultury královehradecké univerzity. Nový areál by měl začít sloužit veřejnosti v polovině příštího roku.
Své návrhy mohou zasílat školáci i profesionální grafická studia na adresu Krajského úřadu Královéhradeckého kraje do konce ledna 2007. Pravidla soutěže naleznou zájemci na internetových stránkách Krajského úřadu Královéhradeckého kraje. Zdařilé názvy a loga, které v soutěži neuspějí budou představeny lidem například formou speciální výstavy v rekonstruovaných prostorách.

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku

K tomtuto článku zatím nebyl vložen žádný komentář.
Váš názor nám není lhostejný, podělte se o něj také s ostatními uživateli a napište první komentář.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)
Mohlo by se hodit
Doporučujeme