Strážníci pokutují majitele psů

Od začátku nového roku platí v Hradci Králové upravená pravidla pro pohyb psů ve městě. Radní se rozhodli je zpřísnit, především z toho důvodu, aby se majitelé psů o své čtyřnohé svěřence lépe starali a ostatní obyvatelé města nebyli ohrožováni.

"Vymezili jsme jednotlivé oblasti, kde a jak se mohou psi pohybovat," vysvětlil Václav Svoboda, tiskový mluvčí Magistrátu Hradec Králové.  Přímo v centru města musí být psi přivázáni na vodítku a mít náhubek. V přilehlých oblastech stačí, pokud je majitel má pouze na vodítku, náhubek už není potřeba, a jen v okrajových částech se mohou pohybovat na volno. "Každý vlastník psa má možnost si vyžádat seznam všech ulic a částí města, aby zjistil, kde platí jaká pravidla," dodal Svoboda.
Mnozí majitelé psů však nová pravidla nerespektují. To představuje více práce pro strážníky Městské policie Hradec Králové. " Dost lidí je nezodpovědných, čtyřnohé svěřence nechávají bez vodítka nebo náhubku, žádným nařízením se neřídí. Do terénu vyráží dost často, nejdříve jsme se snažili to řešit domluvou," řekla Eva Čížková, tisková mluvčí městské policie. Podle ní však domluva není řešením a problémy se množí, proto nezbývá než majitele psů pokutovat. "Vlastníci psů by si měli uvědomit, co musí respektovat," dodala Čížková.

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku
24.1.2008 11:53
Xaver (neregistrovaný)
Tak kdepak jste? Copak sem napíšete? LAMe a ladyanno.:-))
25.1.2008 23:35
matej jr (neregistrovaný)
náhubek u čivavy je jistě důležitej, hlavně když neomezuje psíka udělat si bobek, kde se mu zlíbí. žejo, Xavere :-)
29.1.2008 07:02
MIREK (neregistrovaný)
Dodržování vyhlášky v centru města, kde se strážníci občas pohybují asi problémem není. Bohužel na sídlištích a v okrajových částech města si každý majitel psa dělá co chce.
30.1.2008 10:32
Eraser (neregistrovaný)
Přesně tak. Ať se třeba projdou po Moravském předměstí.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)
Mohlo by se hodit
Doporučujeme