Strážníci kontrolovali bezdomovce v centru, našli i bezprizorní děti

Popíjení alkoholu na veřejnosti je v Hradci na vyhrazených místech zakázáno | Foto: MpHK
Popíjení alkoholu na veřejnosti je v Hradci na vyhrazených místech zakázáno | Foto: MpHK

Městská policie Hradec Králové kontrolovala v minulých několika dnech centrum města. Strážníci se intenzivně zaměřovali především na kontrolu veřejného pořádku, obtěžování žebráním a dodržování vyhlášky města zakazující požívání alkoholu na určených místech.

Kontrola však přinesla i nemilé překvapení - strážníci museli předat celkem pět dětí k šetření na oddělení sociálně právní ochrany dětí Magistrátu města Hradec Králové.

Strážníci Městské policie Hradec Králové se kromě dodržování veřejného pořádku a s ním souvisejících vyhlášek soustředili také na to, kde se po městě a především po centru Hradce Králové pohybují tak zvané nepřizpůsobivé osoby a bezdomovci.

Po kontrole téměř 30 osob byla sedmi z nich udělena pokuta ve výši 1 000 korun. "Sedm osob bylo řešeno za porušení Obecně závazné vyhlášky města Hradec Králové s názvem O zákazu požívání alkoholických nápojů na veřejném prostranství," přiblížila Eva Čížková, tisková mluvčí královéhradeckých strážníků.

Mluvčí dodala, že se jednalo především o bezdomovce a nepřizpůsobivé občany, u nichž strážníci už předem tuší, že vymahatelnost pokuty bude výrazně problematická. "Velice často takové osoby strážníci řeší především vykázáním z místa, čímž jim alespoň znepříjemňují pohyb v těchto lokalitách," doplnila mluvčí Čížková.

Na druhou stranu není strážníkům osud takových lidí lhostejný. "Strážníci je upozorňují na zdravotní komplikace plynoucí z veder, dlouhého pobytu na slunci a především z kombinace alkohol-slunce, která může ohrozit i život. Není výjimkou, že takto opilého a dehydrovaného člověka pak hlídky zachraňují," popsala mluvčí strážníků.  

Děti zkoušely, jestli jsou auta na parkovišti zamčená 

Během kontrol centra města Hradec Králové městští strážníci také narazili na několik dětí, jejichž chování nebylo úplně v pořádku. "Pět dětí se pohybovalo na velkém parkovišti a obcházelo zaparkovaná vozidla a zkoušely kliky a okénka u dveří," popsala jejich "prázdninovou zábavu" Eva Čížková, tisková mluvčí Městské policie Hradec Králové. Těchto pět dětí strážníci předali k šetření oddělení sociálně právní ochrany dětí Magistrátu města Hradec Králové. 

Strážníci v těchto akcích a v preventivní činnosti budou pokračovat i nadále. 

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku
25.7.2013 20:45
Tippler (neregistrovaný)
Známé firmy
Známé firmy co tam jsou každý den !!! Ale je to stejné jako razie na tržnicích na padělané zboží .... každý den by se našlo 100 případů proč tam jít.

Tyhle " nepřispůsobivý " jsou tam každý den strážníci !!!

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)

Přečtěte si také

Stížnosti se na magistrát dostanou skrze aplikaci. Vyřešila se jich už tisícovka

Aplikaci Munipolis, díky které je možné nahlašovat drobné závady nebo upozornit na nedostatky ve veřejném prostoru, si od spuštění v loňském říjnu stáhly téměř dva tisíce uživatelů. Jejím prostřednictvím se již podařilo vyřešit tisíc případů po celém Hradci. Aplikace kromě…
Čtěte více

Přes Portál Bezpečí se strážníci mohou na volajícího napojit přes video

Hradecké městské policii bude v práci od 1. února pomáhat nová aplikace Portál Bezpečí. Díky ní se budou moci operační důstojníci při telefonickém hovoru na lince 156 spojit s volajícím přes video, chat a zajistit i jeho lokalizaci. Pro spuštění všech těchto funkcí bude volající…
Čtěte více

Město chce v ulicích více strážníků i asistentů prevence kriminality

Počet strážníků městské policie v Hradci Králové by se měl do dvou let zvýšit o desetinu. S udržováním pořádku ve městě jim dlouhodobě pomáhají i takzvaní "asistenti prevence kriminality." I těch by mělo ve městě postupně přibýt. Počítá s tím nový koncept prevence kriminality,…
Čtěte více
Mohlo by se hodit
Doporučujeme