Strážníci budou hlídkovat u škol

Městská policie Hradec Králové bude v den vysvědčení, tedy v pátek 29. června, dohlížet na bezpečnost dětí na přechodech pro chodce. Půjde o 16 přechodů, kde strážníci budou ve dvou časových úsecích, v době příchodu dětí do školy a po vydání vysvědčení. Informoval o tom velitel výkonu služby hradecké městské policie Jan Mrázek.

"Na jednom místě navíc plánujeme měření rychlosti jízdy projíždějících vozidel. Cílem je v posledním dnu školního roku, kdy už školáci myslí na prázdniny, zajistit jejich bezpečnost při přecházení vozovky,“ dodal Mrázek.
Městská policie dbá na bezpečnost dětí nejen na konci a začátku školního roku, ale v době školního vyučování každý den. Strážníci stojí denně na dvanácti vybraných nejrizikovějších hradeckých přechodech u škol, přičemž se jedná o lokality s velkým provozem nebo nepřehledná místa. Kromě celoročního dohledu nad přechody se strážníci snaží zvyšovat bezpečí malých účastníků silničního provozu také pomocí přednášek a besed věnovaných nejen přecházení, ale i správné jízdě na kolečkových bruslích nebo kole. Kromě teoretické části si děti mohou své znalosti procvičit také na dopravním hřišti.

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku

K tomtuto článku zatím nebyl vložen žádný komentář.
Váš názor nám není lhostejný, podělte se o něj také s ostatními uživateli a napište první komentář.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)
Mohlo by se hodit
Doporučujeme