Štítky: | Hučák | stezka | cyklostezka | zimní stadion |

Stezka k Hučáku je hotová, město požádá o její předčasné užívání

Ilustrační snímek
Ilustrační snímek | autor: cs.wikipedie.cz

Frekventovaná stezka před zimním stadionem, kde se kříží několik tras pro pěší a cyklisty, prochází výraznými úpravami už od konce léta minulého roku. Stezku podél Jiráskových sadů směrem k elektrárně Hučák se již podařilo prakticky dokončit. Rada města již schválila dohodu se zhotovitelem o předčasném užívání stavby, o které město musí ještě požádat stavební úřad.

„V této lokalitě dochází ke stavebním úpravám několika míst a cest, jedná se třeba o cyklostezky podél Komenského ulice, od Hučáku nebo od lávky přes Orlici. Práce pokračují po etapách, a vzhledem k tomu, že se již část z těchto oprav podařilo dokončit, chceme nyní žádat o její předčasné užívání,“ říká náměstek primátora pro oblast městských investic Jiří Bláha.

Jedná se o část stavby stezky pro chodce a cyklisty podél Jiráskových sadů od třídy ČSA směrem k elektrárně Hučák. Město k žádosti o předčasné užívání této stezky musí vedle dohody se zhotovitelem stavby ještě dodat další potřebná vyjádření dotčených orgánů státní správy, jako například od hasičského záchranného sboru nebo policie. O zprovoznění tohoto hotového úseku pak bude rozhodovat stavební úřad.

Stavba nyní pokračuje obnovou stezky pro chodce a cyklisty ve směru na Moravský most, její zbylé části podél Komenského ulice a úpravou zpevněných ploch v prostoru před hlavním vstupem do zimního stadionu. 

„Kde to půjde, chceme jednotlivé dokončené úseky hned zprovoznit podobně jako v případě stezky podél Jiráskových sadů,“ dodává náměstek Bláha. V poslední etapě dojde ke stavbě mlatových chodníků, úpravě zelených ploch či k dokončovacím pracím na napojení stavebně upraveného parkoviště před hotelem na plochy před zimním stadionem. Zároveň zde vznikne dostatek míst s cyklistickými stojany pro návštěvníky akcí či hokejových zápasů.

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku

K tomtuto článku zatím nebyl vložen žádný komentář.
Váš názor nám není lhostejný, podělte se o něj také s ostatními uživateli a napište první komentář.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)

Přečtěte si také

ZVEME: Víkend nabídne několik vernisáží, koncert či noční Bílou věž

Na tento víkend se v Hradci Králové sešly hned čtyři vernisáže, začínají výstavy fotografií, obrazů i studentských prací. Bude se hrát hokej, koncertovat, vystoupat můžete na noční Bílou věž nebo si prohlédnout vodní elektrárnu Hučák.
Čtěte více

ZVEME: Na fotbal, hokej, bleší trh nebo za elektřinou na Hučák

Závěr jarních prázdnin v Hradci Králové mohou děti strávit v Technologickém centru nebo na Velké kostičkové výstavě, kde na ně čeká velké množství kostiček LEGA. V IC Hučák se mohou dozvědět vše o elektřině. O víkendu se bude hrát fotbal, hokej v historických dresech a na…
Čtěte více

Nový projekt na stezku k lesnímu hřbitovu bude počítat s vodou i živočichy

V minulých letech město připravovalo novou stezku pro cyklisty, bruslaře i chodce podél Hradečnice od Zděné boudy směrem k lesnímu hřbitovu. Výstavbu ale zastavila podzemní voda a nález zvláště chráněných živočichů. Město se proto chystá přepracovat původní projektovou…
Čtěte více
Mohlo by se hodit
Doporučujeme