Stavbu dalšího úseku dálnice D11 pozastavil rozklad spolku Děti Země

Stavba úseku D11 se pozastaví.
Stavba úseku D11 se pozastaví. | autor: hradeckralove.cz

Další úsek dálnice D11 z Hradce Králové do Předměřic nad Labem se zatím stavět nezačne. Spolek Děti Země z Brna totiž tři minuty před pondělní půlnocí, kdy by vpršel termín, podal jiný rozklad a ministerstvo dopravy ho nyní musí řešit. Přitom devět spolků a fyzických osob, které měly námitky proti stavebnímu povolení, je vzalo zpět. Informaci přináší zpravodajský portál iDNES.CZ.

„S devíti rozklady, které podaly spolky a obce v minulosti, jsme se vypořádali. Všechny byly staženy zpět. V tuto chvíli je v platnosti jeden jediný rozklad, a to od Dětí Země,“ potvrdil pro iDNES mluvčí Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD) Jan Rýdl. ŘSD získalo nepravomocné stavební povolení na úsek dálnice D11 od Hradce Králové do Předměřic nad Labem koncem června.

Ministerstvo dopravy nyní musí o rozkladu vyrozumět všechny účastníky řízení, kteří mají možnost se k tomu vyjádřit. „Poté věc podáme rozkladové komisi, ta rozhodne. Nerad bych předjímal, co bude dál, ale naším záměrem i nadále je začít se stavbou ještě letos. V rozkladu byla napadena všechna závazná stanoviska, která nyní musíme znovu ověřit,“ komentoval mluvčí Zdeněk Neusar.
   
Dálnice zatím končí u Hradce, dvacet kilometrů k Jaroměři je rozděleno pro účely stavebního řízení do tří úseků. Od Jaroměře do Smiřic se staví, úsek Smiřice - Předměřice nad Labem má stavební povolení, ale problémy zatím provázely právě úsek v délce 7,6 kilometrů mezi Hradcem a Předměřicemi.

Proti stavebnímu povolení se kromě Dětí Země ohradili spolky, místní zemědělci i magistrát Hradce Králové, své námitky vznesli na poslední chvíli v první polovině června. Město, spolky a silničáři požadovali přerušit řízení, protože se dohadují nad společným memorandem. Úředníci ministerstva na to však odmítli čekat.

Lidé se dožadovali například protihlukových opatření a snížení prašnosti, což podle ministerských úředníků ŘSD bude řešit protihlukovou stěnou a dalšími opatřeními.

Dálnice D11 nyní končí u mimoúrovňové křižovatky v Kuklenách. Právě odtud by měla dálnice do Předměřic podél silnice I/33 pokračovat.

 

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku

K tomtuto článku zatím nebyl vložen žádný komentář.
Váš názor nám není lhostejný, podělte se o něj také s ostatními uživateli a napište první komentář.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)

Přečtěte si také

Protihlukové stěny uleví obyvatelům Svobodných Dvorů

Obyvatelé Svobodných Dvorů v Hradci Králové se dočkají nových protihlukových stěn, díky nimž se v jejich lokalitě sníží hluk z blízké dálnice. Zatím probíhají přípravné práce, samotná stavba má být zahájena v úvodu letních prázdnin. S tím se pojí také omezení na téměř…
Čtěte více

Dálnice z Hradce do Prahy už je bez omezení

Pokud budete chtít jet na Prahu od Pardubic po dálnici, už to zvládnete bez nadávek a návratu po zúženém úseku do Hradce. Největší letošní oprava českých dálnic je hotová. Stavební firmy obnovily za 47 dní 17 kilometrů dálnic D11 a D35 u Hradce Králové. V pátek do odpolední…
Čtěte více

Město změří hluk z dálnice D11. Chtějí to lidé z Plačic a Svobodných Dvorů

Na žádost obyvatel a komisí místních samospráv Plačice a Svobodné Dvory nechá město Hradec Králové provést další kontrolní měření hlukového zatížení v souvislosti s pokračováním výstavby dálnice D11. Jeho výsledkem bude oponentní posudek k měření, které bude mít k dispozici…
Čtěte více
Mohlo by se hodit
Doporučujeme