Stavbou roku se stalo sídlo ČEZ v Hradci Králové

Budova energetiků na Riegrově náměstí v Hradci Králové získala ocenění Stavba roku 2007 Královéhradeckého kraje v kategorii staveb občanské vybavenosti. V pondělí převzali ocenění zástupci zhotovitele, kterým je hradecká společnost Valc.

Rohový dům na Riegrově náměstí patřil původně společnosti Východočeská energetika. Etapa modernizace a přestavby byla dokončena  na sklonku roku 2006. Pracovníci generálního dodavatele stavby - firmy Valc, s.r.o. provedli unikátní systém chlazení objektu, který v horkých letních dnech vytvoří příjemné prostředí. Tento systém byl navržen jednak ze speciálních stropních podhledů se zabudovaným rozvodem studené vody, jednak z moderní prosklené fasády, která je předsazena před líc budovy, přičemž vzniklý meziprostor se provětrává. Celá rekonstrukce včetně výměny hliníkových oken probíhala za plného provozu celé budovy. "Chtěli jsme  zlepšit podmínky zejména pro zaměstnance. Většina kanceláří je totiž orientovaná na jih a v létě tu teploty přesahovaly přes třicet  stupňů Celsia. Z tohoto ocenění máme samozřejmě velkou radost,"  říká mluvčí Skupiny ČEZ pro východní Čechy Šárka Beránková. Riegrovo náměstí v centru Hradce Králové  postupně mění svou tvář, což souvisí i se stavbou nového autobusového nádraží. Nově zrekonstruovaná budova  přispívá k lepšímu vzhledu města a pomáhá dotvořit architektonickou koncepci náměstí.
Čestné uznání obdržel od odborníků také bytový dům Nad Biřičkou na Novém Hradci Králové.

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku

K tomtuto článku zatím nebyl vložen žádný komentář.
Váš názor nám není lhostejný, podělte se o něj také s ostatními uživateli a napište první komentář.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)
Mohlo by se hodit
Doporučujeme