Stavbě dálnice D11 hrozí zastavení

Stavbě dálnice D11 z Poděbrad do Hradce Králové hrozí podle náměstka hradeckého primátora Josefa Malíře kvůli nedostatku peněz úplné zastavení. "Pokud se někde peníze neseženou, hrozí riziko postupného zastavení prací mezi srpnem a říjnem na jednotlivých úsecích D11," řekl Malíř.
Se stavbou dálnice se začalo po čtrnáctileté přestávce loni v lednu. Její vybudování je podle obcí, podnikatelů a hradeckého hejtmanství základním předpokladem rozvoje regionu.   Podle březnového prohlášení generálního ředitele Ředitelství silnic a dálnic Petra Laušmana chybí na rozestavěné dálnice a rychlostní komunikace v Česku 12 miliard korun. Dálnice D11 se na nich podílí dvěma miliardami korun.
Ohrožena je podle Malíře i příprava stavby dálničního přivaděče k Pardubicím v úseku Sedlice - Opatovice. "Státní fond dopravní infrastruktury zakázal vypsat výběrové řízení, protože není schopen profinancovat celou záležitost během letošního roku. Výkupy pozemků se zastavily," řekl Malíř. Ředitelství silnic a dálnic také podle něj nikam nepokročilo ve výkupu a vyvlastnění pozemků před Hradcem Králové od farmářky Ludmily Havránkové a ekologických aktivistů. Pokud se s nimi stát nedohodne, hrozí, že dálnice skončí zhruba sedm kilometrů před krajským městem provizorním sjezdem na silnici z Lázní Bohdaneč do Hradce Králové.
Nyní se podle Malíře na dálnici staví sedm dní v týdnu ve dvou směnách, aby se dohnalo zpoždění způsobené dlouhou zimou. Podle původního záměru by měla být dálnice v polovičním profilu hotova do konce letošního roku a celá v roce 2006.

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku
6.5.2005 18:01
Hradecak (neregistrovaný)
dostavba D11
Vsem ekologickejm kokotum a magorum: Pral bych Vam,aby Vam nekdo umrel na soucasny ceste do Pha - pak se Vam mozna v ty Vasi zabedneny palici rozsviti a budete si vic vazit lidskyho zivota!!!
11.5.2005 12:30
Pavel (neregistrovaný)
Měl bych eventuelní doplňkový návrh. Bylo by slušné zveřejnit ty "dobrodince" co blokují výstavbu (i když možná, že by se dali najít i na katastru) a obesílat je vždy když někdo na té silnici umře. Také by o nich bylo slušné, kdyby kondolovali.
13.7.2006 15:25
Petr (neregistrovaný)
kdybys vedel co za ty pozemky davaj tak bys je taky neprodal. Muzes je ale od tech soukromniku kopit za to co si reknou a pak je darovat statu.
10.5.2005 14:18
Ivan Fanderlik (neregistrovaný)
Kdo za to byl odvolán?
Vždy platilo a v běžných demokraciích platí,že ten kdo není schopný splnit svoje povinnosti dané pracovní náplní funkce kterou zastává a je za ní velmi dobře place,musí být ODVOLÁN!!!
Zde neexistuje,v dnešní době proklamovaná ,,politická odpovědnost"která značí,že za nic prakticky neručím ani neodpovídám.Zde jde o odpovědnost ,,pracovní".Takže prosím o zveřejnění jmen těch pracovníků,kteří za přípravu stavby,zajištění financí i např.výkup pozemků odpovídají a zda ještě jsou ve vedoucích funkcích.
12.5.2005 13:14
kiki (neregistrovaný)
Problem je v tom, ze tato prace je placena mizerne. Je tak zbytecne nekoho odvolavat, protoze s pripadnym nastupce neni lepsi vyhlidky.
12.5.2005 20:54
mouser (neregistrovaný)
ono by nebylo lepsi vyhlidky ani kdyby to bylo dobre placeny...

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)
Mohlo by se hodit
Doporučujeme