Štítky: | stadion | fotbalový stadion |

Stavbaři se obávají zdržení stavby stadionu. Start prvoligové sezóny je tak ohrožen

Dokončení stavby stadionu se asi opozdí.
Dokončení stavby stadionu se asi opozdí. | autor: FCHK Petr Šatalík

Nový multifunkční fotbalový tadion by měl být za dva a půl měsíce dokončen. Správce stavby, společnost Grinity, však vyjádřil obavy, že se může předání stavby o několik týdnů zdržet. To by mohlo ohrozit start prvoligové sezóny FC Hradec Králové. Ačkoliv je město stavebním konsorciem ujišťováno, že vše bude dokončeno v řádném termínu, zahájilo město s klubem jednání o alternativních variantách konání prvních zápasů nadcházející sezóny.

„Jsme si vědomi toho, že situace ve stavebním oboru je velmi nestabilní a komplikovaná. Nepochybujeme, že stavbaři dělají maximum pro to, aby se vše stihlo v řádných termínech a stále věříme, že se to podaří. Nemůžeme ale upozornění našeho správce stavby brát na lehkou váhu. Pokud z jeho pohledu hrozí, že se termín dokončení stavby nedodrží, musí si především fotbalový klub připravit záložní řešení pro úvod příští sezóny, ačkoli jsme stavbaři stále ubezpečováni, že termín předání stadionu 30. června stihnou,“ říká primátorka města Hradce Králové Pavlína Springerová.

Možností, že se stavba arény zpozdí, se také na včerejším jednání zabývalo představenstvo FC Hradec Králové. „Pokud by se mělo jednat o dvě až tři kola úvodní soutěže, nepředstavovalo by to podle FC Hradec Králové neřešitelný problém a mohli by je odehrát venku,“ doplňuje primátorka.

Práce na stavbě multifunkčního fotbalového stadionu ale i nadále pokračují. „Od správce stavby máme dokumenty, které upozorňují na možnost nedodržení plánovaného termínu dokončení stavby. Dokládají to také výstupy z posledních pravidelných kontrolních dnů na stavbě. Jejich odhad je takový, že by se stavba mohla zdržet o několik týdnů,“ popisuje náměstek primátorky pro oblast městských investic Lukáš Řádek. Podle správce stavby má zpoždění identifikovaných částí přímý dopad do dokončovacích prací, kolaudace a certifikace budovy, které jsou podmínkou úspěšného dokončení.

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku

K tomtuto článku zatím nebyl vložen žádný komentář.
Váš názor nám není lhostejný, podělte se o něj také s ostatními uživateli a napište první komentář.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)

Přečtěte si také

Votrokům se příprava vydařila, v neděli přivítají Bohemku

Minimální změny v kádru a výsledkově úspěšná zimní příprava. Tak lze stručně shrnout dění o zimní přestávce v fotbalovém klubu FC Hradec Králové. Zda se stabilizovaný kádr a dobré výkony v přípravných zápasech promítnou i do jarní části fotbalové ligy, se může ukázat už tuto…
Čtěte více

Weber končí na lavičce Hradce, na nový stadion se vrací Kotal

Fotbalisté Hradce Králové mají nového trenéra. Po nepřesvědčivých výkonech a čtyřech prohrách v posledních pěti zápasech skončil na lavičce Votroků Jozef Weber. Novým koučem se stává Václav Kotal, který u týmu už v minulosti působil jako hráč i jako trenér, navíc žije v Hradci…
Čtěte více

ZVEME: Na novém stadionu se bude slavit, sezonu zahájí i hokejisté

První zářijový víkend bude v Hradci Králové opravdu nabitý. Těšit se můžete na tradiční Slavnosti královny Elišky, festival Hradec sobě i bejbypankový festival pro děti Kefír. Mountfield HK před ČPP arenou oslaví začátek sezony a slavit se bude i v nové Malšovické aréně, která…
Čtěte více
Mohlo by se hodit
Doporučujeme