Stavbaři opět pracují na Orlickém mostu, počítejte s kolonami

Doprava na Orlickém mostě je opět omezená. | Foto: Hradeckralove.cz
Doprava na Orlickém mostě je opět omezená. | Foto: Hradeckralove.cz

Most na Gočárově okruhu, jehož rekonstrukce vloni na více než 10 měsíců komplikovala dopravu na dopravní tepně, je opět částečně uzavřen. Auta budou jezdit pouze po jedné polovině mostu a to maximálně třicítkou. Na začátku týdne se totiž stavbaři pustili do druhé etapy oprav, tentokrát pravé poloviny. Řidiči se tak musí připravit na možné kolony, které doprovázely i první etapu stavebních prací. Hotovo by mělo být v září.

Řidiče v Hradci Králové čeká nejspíš další vlna dopravních komplikací. V pondělí totiž začala druhá etapa opravy Orlického mostu na Gočárově okruhu, který patří mezi nejfrekventovanější místa ve městě. Rekonstrukce má vyřešit dlouhodobě alarmující stav, ve kterém se více než čtyřicet let stará stavba nachází. Průjezdná bude pouze levá polovina komunikace.

Omezení provozu jako vloni

Řežim dopravy je podobný tomu, se kterým se po deset měsíců setkávali řidiči vloni, jen obráceně. Úplně uzavřena je tentokrát pravá polovina mostu ve směru od křižovatky s ulicí Víta Nejedlého a veškerá doprava je přesměrována do nově opravené levé části. Tam vznikly tři provizorní jízdní pruhy – jeden ve směru od Fakultní nemocnice a dva od areálu bývalé Tesly. Původní sedmdesátikolometrová rychlost tu je, stejně jako vloni, snížena na maximálně 30 kilometrů v hodině. „Zároveň bude převeden provoz pěších a cyklistů, kteří budou muset projít pod mostem a pokračovat po chodníku po levé části objektu mostu,“ řekl pro Denik.cz Stanislav Blažek z hradecké dopravní policie. Na celém úseku stavby také platí zákaz předjíždění.

Řidiči si oddychnou až v září

Uzavírky by měly trvat do konce letočního září. Vloni se oprava prodloužila kvůli nečekané repasi mostních ložisek. „V harmonogramu je v tuto chvíli zahrnuta i tato oprava, se zdržením proto nepočítáme. Zatím k němu nemáme žádné indicie,“ řekl Deníku vedoucí stavby Libor Kaberle.

Orlický most na Gočárově okruhu nedaleko Všesportovního stadionu je dlouhodobě v havarijním stavu. Původně měly práce na druhé etapě opravy začít až v průvěhu března, kvůli komplikacím, které se objevily při loňské části rekonstrukce, se ale začátek akce přesunul na dřívější termín. Celkové náklady se vyšplhají na zhruba 40 milionů korun.

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku

K tomtuto článku zatím nebyl vložen žádný komentář.
Váš názor nám není lhostejný, podělte se o něj také s ostatními uživateli a napište první komentář.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)
Mohlo by se hodit
Doporučujeme