Stavbaři dokončují nové středisko záchranářů v Kuklenách

Nové středisko získají do konce dubna královéhradečtí záchranáři. Středisko vzniká v Kuklenách na příjezdu od Chlumce nad Cidlinou poblíž křižovatky Bláhovka. Práce jsou v závěrečné fázi. Záchranáři budou sídlit ve společné budově s hasiči. Strategická poloha budovy jim umožní rychleji vyjíždět na západ od krajského města, především k nehodám na dálnici D11. Krajští zastupitelé minulý týden rozhodli uvolnit na výstavbu střediska záchranné služby další tři miliony korun.

„Kraj na výstavbu střediska záchranné služby v Kuklenách poskytl celkem 13 milionů korun. Záchranáři díky tomu nebudou muset při výjezdech tímto směrem projíždět městem, a ztrácet tak drahocenný čas. Díky novému středisku budou sanitky rychleji na dálnici D11, ostatních komunikacích či blízkých vesnicích,“ řekl hejtman Lubomír Franc.
Nové středisko záchranné služby vzniká v novém areálu krajských hasičů. V Kuklenách je již několik let hasičské operační středisko. Téměř hotová je i nová budova, kde budou výjezdové jednotky hasičů a také krajští záchranáři. „Dostupnost zdravotní péče patří mezi naše priority. Je důležité, aby záchranná služba měla optimální podmínky pro plnění svých povinností. V nové budově bude zatím jedna posádka záchranné služby a bude zde místo pro dvě sanitky,“ řekla krajská radní pro zdravotnictví Jana Třešňáková.
Záchranáři chtějí do nové budovy časem umístit i své operační středisko s veškerým zázemím a technologiemi. Společné sídlo s hasiči záchranné službě ulehčí vzájemnou komunikaci, k zásahům budou vyjíždět jednotky společně. Výstavbu střediska pro hasiče financuje stát, náklady činí zhruba 50 milionů korun.

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku

K tomtuto článku zatím nebyl vložen žádný komentář.
Váš názor nám není lhostejný, podělte se o něj také s ostatními uživateli a napište první komentář.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)
Mohlo by se hodit
Doporučujeme