Stavba terminálu slavnostně odstartovala

Slavnostní poklep na základní kámen nového Terminálu hromadné dopravy v Hradci Králové učinili v místě budoucího terminálu v pondělí zástupci všech zúčastněných stran. Již za rok přitom budou na novém prostranství mezi Koutníkovou a Nádražní ulicí jezdit autobusy a odbavování cestující.
Náklady na nové autobusové nádraží a úpravy s tím spojené dosáhnou téměř 400 milionů korun. Dílo je rozděleno mezi dva investory. Dopravní podnik města Hradce Králové, který také bude provozovatelem terminálu, financuje výstavbu objektu a trolejového a trakčního vedení. Magistrát bude platit za rekonstrukci Nádražní ulice a Riegrova náměstí. 62 milionů na výstavbu bude čerpáno z dotaze ze strurálních fondů Evropské unie. Vlastní stavební práce bude provádět společnost Strabag.
Termínově jsou práce rozděleny do několika etap. Do konce srpna příštího roku by měl být dokončen vlastní objekt terminálu a rekonstrukce Nádražní ulice. Následovat bude rekonstrukce Riegrova náměstí, která by měla být ukončena v září 2009. Výstavba trolejového a trakčního vedení bude prováděna dle postupu výstavvy na jednotlivých částech s termínem dokončení prosinec 2007.

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku
7.9.2006 13:55
Honza z HK3 (neregistrovaný)
Fotky
Nevite nekdo adresu www,kde jsou ulozeny plany a fotky budouciho terminalu i okoli hl.nadrazi??

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)
Mohlo by se hodit
Doporučujeme