Stavba terminálu finišuje

Stavba terminálu hromadné dopravy v Hradci Králové se blíží ke konci. Nové autobusové nádraží, které vyjde zhruba na 375 milionů korun, má být zprovozněno v červenci.

"Pořád platí, že přes všechny technické problémy by stavba mohla být dokončená v červnu,“ uvedl náměstek primátora Josef Malíř.  V současné době se zastřešuje ocelová konstrukce, na kterou se natahuje speciální plachta. „Je přepnuta polovina ocelových konstrukcí.  Když začali přepínat druhou půlku, nechovalo se to úplně stejně a jsou tam centimetrové rozdíly. Zhotovitelé plachty musí rozměry upravit. Problémy se řeší denně,“ řekl náměstek Malíř.
Autobusové nádraží by mělo začít sloužit cestujícím první týden v červenci. „Dopravní podnik podal dopis, kde vyžaduje od Strabagu  platný termín předání stavby. Stavební část má být vyhotovena do 15. června. Kolaudace začne v druhé polovině května. Sítě a kanalizace jsou již zkolaudovány,“ dodal Malíř.
Původně měl terminál stát již vloni v  srpnu. Posouvání termínu ohrozilo čerpání šedesátimilionové dotace z evropských fondů, která byla vázaná na dokončení stavby do konce minulého roku. Dopravnímu podniku se podařilo získat výjimku ministerstva pro místní rozvoj a dotaci obdrží, pokud terminál bude zkolaudován do konce června. V případě, že firma Strabag nedodrží své závazky, následoval by soudní spor. Dopravní podnik již čerpal smluvní pokutu ve výši 80 milionů za nesplnění listopadového termínu dokončení nádraží.

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku
19.5.2008 22:44
Wiper (neregistrovaný)
Když jsme u toho terminálu, nezapomeňte na výstavbu metra.. Informace zde : wiper.cz/index.php?pg=clanky_vypis&id=510

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)
Mohlo by se hodit
Doporučujeme