Stavba pavilonu urgentní medicíny finišuje

Nový pavilon urgentních příjmů v královéhradecké fakultní nemocnici začne sloužit pacientům již v polovině ledna příštího roku. Stavba vyjde zhruba na 250 milionů korun, uvedl to Hradecký deník.
Objekt s futuristickou přistávací plochou pro vrtulníky záchranné služby je téměř dokončen. Heliport je umístěn na střeše budovy a přistávací plocha bude vyhřívaná, což urychlí převoz pacientů v zimním období. V současné době probíhají vnitřní úpravy a stavba má být předána v listopadu. V přízemí pavilonu se nachází příjem a samotný urgentní provoz se dvěma sály a vyšetřovnami. První poschodí je vyčleněno klinice anesteziologie, resuscitace a intenzivní medicíny. Chirurgická klinika s lůžky jednotky intenzivní péče bude na druhém poschodí. Některá lůžka mají i vlastní sociální zázemí a nábytek zde bude pojízdný. Náklady na jedno lůžko se pohybují od 150 tisíc korun. Nový pavilon se propojí koridory s chirurgickou a interní klinikou. Nemocnice se snaží o propojení jednotlivých pracovišť, což umožní rychlejší komunikaci.
Stavba nového objektu byla zahájena v září loňského roku a je realizována podle plánu dostavby fakultní nemocnice z roku 1998. Patří k největším investičním akcím fakultní nemocnice v tomto roce.

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku

K tomtuto článku zatím nebyl vložen žádný komentář.
Váš názor nám není lhostejný, podělte se o něj také s ostatními uživateli a napište první komentář.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)
Mohlo by se hodit
Doporučujeme