Stavba koupaliště pokračuje podle plánu

Do pěti měsíců se občané Hradce Králové mají dočkat nekrytého koupaliště. Tvrdí to alespoň společnost Geosan, která areál nedaleko historického centra města mezi ulicemi Malšovická a Brněnská buduje. I když prosinec není pro otevření nekrytého bazénu právě nejvhodnější měsíc a na radost z atrakcí si tak Hradečané i potom ještě počkají, práce by měly být hotové v termínu.

Podle zjištění Hradeckého deníku by se na staveništi měly během 14 dní už začít montovat bazény. „Vypadá to dobře. Piloty jsou hotové. Nyní se dělají betonové desky pod bazény. Během čtrnácti dnů bychom měli montovat první nerezové části bazénů,“ řekl Deníku člen představenstva firmy Geosan Group Jaroslav Dolejší.
Největší obavy měli stavbaři z Orlice. Vysoká hladina spodních vod je ale podle nich pod kontrolou. „Systém deseti studní po obvodu základové jámy funguje dobře. Vrty jsou vybavené čerpadly, která drží hladinu pod základovou spárou,“ dodal pro Hradecký deník Jaroslav Dolejší.
Na stavbě za 354 miliony korun nyní pracuje denně kromě neděle asi 50 dělníků. Termín dokončení v prosinci je pro firmu Geosan závazný. Pokud by práce nestihla, zaplatí Hradci smluvní pokutu ve výši 10tisíc korun denně a po pěti měsících dalších 6 milionů k tomu. Stavbaři si ale takovou možnost zatím nepřipouštějí.
Přesto ale proti původním plánům koupaliště nebude zdaleka kompletní. Kvůli úsporám zde návštěvníci budou marně hledat například skokanský můstek, saunu, squashový kurt nebo bowlingovou dráhu. Menší bude i odpočinková zóna.
V souvislosti se stavebními pracemi město také připravilo rekonstrukci přilehlé Malšovické ulice. Ta by měla začít v nejbližších dnech. „Se zahájením počítáme do deseti dnů. Práce budou probíhat za provozu s omezeními dopravy,“ upozornil v Deníku šéf investičního odboru radnice Valentýn Avramov. Podle něj má být silnice rozšířena, cyklostezka se posune dál od silnice směrem k odstavenému parkovišti, pro napojení plaveckého areálu vznikne nová křižovatka a město počítá i s novými přechody pro chodce a zastávkami městské dopravy.

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku
20.7.2009 07:02
Honza (neregistrovaný)
Tak sem myslel, ze vetsi frasku uz v HK nezaziji, ale tohle je asi zatim nejvetsi.....ble, fuj...tady je normalni kocourkov...koupaliste potrebujeme, ale jakym stylem a za jakou cenu?...opet jsme utratili penize zbytecne levne. No nic, tak jdem vydelavat na jine atrakce ve meste :)
21.7.2009 08:52
rzr (neregistrovaný)
To budou mít otužilci pěkný dárek k Vánocům, případně do roku 2010. jen škoda, že tam nebude ta sauna, která se naprojektovala kvůli možnosti koupaliště využívat celoročně.....
25.7.2009 12:27
Diviš (neregistrovaný)
Stavba tohoto koupaliště za takové peníze a na tak nevhodném místě z hlediska stavby/izolace,velká voda.../,ale i vybaveností je holý nesmysl a měli by nechat někoho zavřít.Cena uvažovaná přes 100 Kč je špatná víc než 60 Kč na den je nesmysl,nikdo tam chodit nebude.Takže jsem na to zvědav.Pár lidí přijde okouknout ten nesmysl a konec.Drahý provoz velké vstupné a pro lidi nic moc!!!
To raději do Pardubic Lodína,nebo N Bydžova,ale hlavně Opaťák,Byřička ,Správčice,Oplatil,Modrá Laguna a pod.
Spokojení budou asi jen schvalovatelé a investoři za ty miliony proč ne!!!!
26.7.2009 14:55
JSM (neregistrovaný)
Dle mého názoru myslím, že zrovna toto je přímo ideální lokalita, kde se bude koupaliště nacházet. Jednak je umístěno mezi silnicemi, kde není takový provoz, aby to tam bylo cítit. Ideální je i sousedství s fotbalovým stadionem, takže nebude takový problém, když se tatínek od rodiny na dvě hoďky trhne a zase se vrátí. A hlavně i pěšky se člověk za chvilku víceméně přesune z domova na koupaliště či zpět z největšího královéhradeckého sídliště.
27.7.2009 11:01
eleron (neregistrovaný)
A co se povídá mezi lidmi?... Že prý Divíšek schválil tento projekt za vyšší cenu kvůli rychlé dostavbě. A proto bude otevřené koupaliště už v PROSINCI nebo firma zaplatí vysoké PENÁLE 300.000,-Kč měsíčně za nesplnění termínu. (takže +milion za čtvrt roku +2miliony za půl roku) O kolik DESÍTEK milionů nižší že by byla cena při normálním jarním termínu?
Každá z těchto věcí nás přímo hřeje, jak naši vyvolení ctí zdravý rozum a dávají na frak případným pochybnostem o podjatosti rozhodování. No to víte jsou to jen lidi, dělají svoji práci a nějaké vyšší nebo (prosím-jen-ne) společné cíle jsou až na prvním místě.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)
Mohlo by se hodit
Doporučujeme