Stavba autobusového terminálu se zřejmě opozdí

Zahájení stavby nového autobusového nádraží v Hradci Králové se zřejmě zdrží o několik měsíců. Může za to odvolání společnosti Skanska proti výsledku soutěže na dodavatele stavby. Soutěž o zakázku za zhruba půl miliardy korun vyhrálo sdružení firem vedené společností ŽS Brno. Skanska skončila na druhém místě.
Stavba nádraží, na něž obyvatelé a návštěvníci krajského města čekají desítky let, měla původně začít do konce letošního roku. Po odvolání Skansky k Úřadu pro ochranu hospodářské soutěže stavba začne nejdříve na jaře. Antimonopolní úřad může po prozkoumání soutěže potvrdit verdikt města, nebo nařídit opakování celého tendru. To by zahájení stavby zdrželo o další měsíce. Skanska nejprve podala námitku, ale město ji zamítlo. Firma předložila hned několik komplikovaných právních názorů, které zpochybňují především některé doklady vystavené orgány ve Španělsku, které vítězné konsorcium předložilo."Celou záležitostí se zabývají naši právníci. Podle mého názoru město postupovalo správně a já věřím, že stavba na jaře příštího roku začne," řekl náměstek hradeckého primátora Josef Malíř.

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku

K tomtuto článku zatím nebyl vložen žádný komentář.
Váš názor nám není lhostejný, podělte se o něj také s ostatními uživateli a napište první komentář.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)
Mohlo by se hodit
Doporučujeme