Stavba administrativního centra má zpoždění

Výstavba moderního administrativního centra v areálu bývalého pivovaru má kvůli archeologickému výzkumu půlroční zpoždění. Přesto stavba pokračuje a stavební firmy dělají vše proto to, aby se skluz snížil. Uvádí to dnešní vydání Hradeckých novin.
Stavba administrativního centra začala v dubnu loňského roku. Předpokládá se, že dílo, jehož náklady přesahují přes miliardu korun, by mělo být předáno začátkem roku 2007. Pokračují práce v historických kanovnických domovech i na výstavbě podzemích garáží. Jen z jámy bylo vytěženo 36 tisíc kubíků zeminy. Zakonzervovány budou i archeologické nálezy – městské hradby ze 14. a 15. století a také parkánová bašta.
Za nové sídlo zaplatí krajský úřad formou leasingu asi 1,2 miliardy korun. Leasingové splátky jsou rozloženy na dvacet let, ale o jejich výši dosud není rozhodnuto. Konečnou částku za pořízení nového sídla může podle něj ovlivnit také měnící se sazba daně z přidané hodnoty. Už od počátku je však administrativní centrum kvůli vysokým nákladům předmětem kritiky opozičních krajských zastupitelů. Ti se obávají, že kvůli vysokým splátkám zbude kraji méně peněz na dopravu, školství či zdravotnictví.

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku
11.8.2006 10:05
eleron (neregistrovaný)
Vice info
DObrý den, v článku, který je jako odkaz u tohoto se uvádí cena projektu 1,6mld a tady zas uvádíte 1,2mld. Asi mezitím chybí nějaká informace. Nebo alespoň uveďte nějaké odkazy na kompletní přehled informací. Myslím že jde o docela velké peníze (za rok si to vydělá tak průměrně dohromady 5000 lidí, takže dvacetinu příjmů by na to musel platit každý z Hradce,jen aby měli úřednící kde sedět..), tak by o tom měly být k dispozici kvalitní informace!!!
Samozřejmě ale víme jak to chodí-centrum se staví protože se úřednící nevejdou tam kde jsou teď, ale teď už se zas budou snižovat stavy. Kdyby se tenkrát místo řešení kam úředníky nacpat řešilo jak je snížit rovnou? Některým lidem je to prostě jedno a ještě si nechají říkat pane vládce,pane velkomožný nebo pane hejtmane;-) Zdar Rehak

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)
Mohlo by se hodit
Doporučujeme