Státní zastupitelství půjde do nového objektu

Okresní státní zastupitelství v Hradci Králové by se mělo stěhovat. Již příští rok by měla být hotova rozsáhlá rekonstrukce budovy bývalých Orlických kasáren na třídě ČSA poblíž Fortny. V části objektu už nyní sídlí okresní soud, po dokončení oprav by se tam měli přesunout i státní zástupci.

Rozsáhlá rekonstrukce přijde na téměř 80 milionů korun. Po jejím dokončení však bude k dispozici téměř 60 nových kanceláří, jež by měly kromě soudců a státních zástupců sloužit i pro potřeby probační a mediační služby. Přestavbu by měli přivítat i návštěvníci soudu a účastníci jednání, kteří by se v areálu měli snáz orientovat.

Dokončení nákladné opravy vytrhne trn z paty nejen státnímu zastupitelství. To totiž svým přestěhováním uvolní prostory v sídle magistrátu, jež nyní zabírá. Tyto prostory chce magistrát okamžitě po uvolnění obsadit svoji agendou, která je kvůli nedostatku místa nyní rozmístěna ve více objektech po městě.

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku

K tomtuto článku zatím nebyl vložen žádný komentář.
Váš názor nám není lhostejný, podělte se o něj také s ostatními uživateli a napište první komentář.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)
Mohlo by se hodit
Doporučujeme