Stát se dohodl s majitelkami pozemků pro D 11

Spor o pozemky potřebné pro výstavbu dálnice D11 je možná u konce. Vláda na dnešním jednání schválila dohody s majitelkami pozemků Ludmilou Havránkou a Jaroslavou Štrosovou. Samotnému podpisu smluv mezi majitelkami a státem tak fakticky nic nebrání. Podpisy smluv by měly být realizovány do tohoto čtvrtka.

Pokud budou dokumenty opravdu podepsány, nebude muset stát pozemky vyvlastňovat. Havránková tak dostane za své tři hektary nutné pro výstavbu jiné tři hektary půdy a k tomu do pronájmu získá ještě dalších 130 hektarů. Štrosová za svůj pozemek obdrží jinou parcelu a rozdíl v ceně parcel stát doplatí na základě znaleckého posudku. Stát také přislíbil zajištění přístupu k tomuto pozemku. Přístup k němu je totiž omezený.
Jak uvedla mluvčí Ředitelství silnic a dálnic Martina Vápeníková, v případě, že bude dohoda do čtvrtka podepsána a pozemky budou převedeny na stát, bude následovat archeologický průzkum a na něj bude navazovat výstavba. V ideálním případě by mohl být zbývající úsek dálnice do Hradce Králové dokončen do dvou let.

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku
22.6.2010 10:50
Diviš (neregistrovaný)
Nechce se mi věřit ,že ta komedie konečně skončí.Uvěřím,až se bude jezdit!!!Po těch letech by měli taky někoho zavřít pro absolutní neschopnost,nebo neochotu to dotáhnout do konce.!!!!
24.6.2010 14:38
JARO 1 (neregistrovaný)
Teď se zdá že jasné kdo porušuje dohody pane primátore.Zásadně nejsem pro omezování jakých-koliv práv osobního vlastnictví, ale domnívám se jako asi většina lidí že jednání p.Havránkové je v případě D11 naprosto nestoudné.Měl by někdo spočítat kolik životů už stálo nedokončení dálnice a také kolik miliard nebylo ušetřeno okonomickým provozem sokromých i státních vozidel!!
Neumíme naprosto ukázkově uplatnit platné zákony tak jako ve všem v této zemi, buď všechno zabavujeme jak to dělali komunisti a nebo neumíme uplatnit platný zákon ani tam kde jsou 16 roků životy i kapsy lidí brány jako rukojmí nehorázného jednání.
Stydím se za takovou zemi kde oprávněné společné zájmy slušných lidí jsou drze přehlíženy.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)
Mohlo by se hodit
Doporučujeme