Spuštění zóny placeného stání se blíží

V nejbližších dnech začnou být postupně zprovozňovány zóny placeného stání v centru města. Zóny se liší podle jednotlivých lokality, které jsou rozlišeny v dopravním značení i typem karet barevně.

Zelená zóna ohraničená ulicemi V Lipkách, Střelecká, Resslova, Smetanovo a Tylovo nábřeží – distribuce karet žadatelů z uvedené zóny bude ukončena v pátek 3.10.2008. Montáž parkomatů v této lokalitě je hotova k 30.9.2008. Od 6.10.2008 od 8,00 hod budou parkomaty aktivní, provizorní přelep dopravního značení bude odstraněn a zóna bude spuštěna do zkušebního provozu.
Modrá zóna – lokalita Labská I. – Spuštění zkušebního provozu zároveň se zelenou zónou dne 6.10.2008.  
Červená zóna střednědobého stání bude osazena parkomaty do 1.10.2008. Do zkušebního provozu bude uvedena k 15.10.2008.
Modrá zóna – lokalita Orlická kotlina – Spuštění zkušebního provozu zároveň s červenou zónou dne 15.10.2008.  
Prodloužení termínů zahájení zkušebního provozu v jednotlivých zónách rovněž ovlivňuje postup prodeje karet. Pro výdej parkovacích karet byla zvolena komfortnější metoda výdeje a to tak, že každý zákazník je zván na konkrétní termín a hodinu aby nedocházelo k tvoření front a zbytečnému čekání zákazníků. Prodej parkovacích karet přímo navazuje na zahájení zkušebního provozu jednotlivých zón.
Zkušební provoz bude doprovázet asi týdenní upozorňující reklamní kampaň, která bude pomocí samolepek upozorňovat případné neplatící řidiče na porušení parkovacího řádu. Podle představitelů firmy Atol nicméně nelze spoléhat na tuto kampaň a je potřeba respektovat dopravní značení a platný parkovací řád.

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku

K tomtuto článku zatím nebyl vložen žádný komentář.
Váš názor nám není lhostejný, podělte se o něj také s ostatními uživateli a napište první komentář.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)
Mohlo by se hodit
Doporučujeme