Sportovní halu v Třebši likvidují myši

Letos otevřená sportovní hala v Třebši má opět problémy. Rozsáhlý objekt za přibližně 75 milionů korun je nyní uzavřen kvůli potížím s vlhkostí v podlaze. To však není jediná komplikace, které nyní hala čelí. S nástupem chladného počasí vzali halu útokem myši.

Jak uvedla ředitelka Správy nemovitostí Hradec Králové, za stěhováním hlodavců do areálu stojí technické nedostatky. Jedná se například o chybějící ochranné mřížky mezi opláštěním a podezdívkou, nepřesné usazení dveří, což má za následek výrazné mezery pod venkovními dveřmi, nebo nedozděná stěna. Všechny tyto nedostatky nahrávají masivnímu vnikání hlodavců do izolační vaty. Přes nedozděné stěny se mohou snadno dostávat do všech prostor nad stropním podhledem a způsobovat škody na elektroinstalacích a zabezpečovacích a jiných elektrických zařízeních. "Požádali jsme o pomoc deratizační firmu, která v celé hale položila nástrahy," uvedla pro zpravodaj Radnice Rychterová. Jak dodala, Správa nemovitostí požádala firmu Metrostav, která halu stavěla, o odstranění závad.
Podle Rychterové jde už o několikátou připomínku ke kvalitě provedení haly, která směřuje na adresu Metrostavu. Hala zahájila provoz letos v květnu, ale od začátku září je dočasně pro veřejnost uzavřena. Důvodem jsou závady, které se objevily během srpna na podlaze. Jedná se zejména o zvýšenou vlhkost palubovky.

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku

K tomtuto článku zatím nebyl vložen žádný komentář.
Váš názor nám není lhostejný, podělte se o něj také s ostatními uživateli a napište první komentář.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)
Mohlo by se hodit
Doporučujeme