Sportovní hala v Třebši se do konce roku už neotevře

Nová sportovní hala v Třebši, která byla začátkem září z bezpečnostních důvodů uzavřena, se zřejmě do konce roku pro veřejnost neotevře. Firma Metrostav, která je dodavatelem stavby, uznala pouze technická pochybení, ale další škody odmítá.

V průběhu měsíce srpna se začaly objevovat závady, jednalo se zejména o zvýšenou vlhkost palubovky, která neodpovídá povolené normě. Metrostav nejprve reklamaci přijal, později však své rozhodnutí změnil. „Máme informaci, že se brání vzít na sebe plnou odpovědnost,“ řekl náměstek primátora Josef Malíř. Město nechalo zpracovat znalecký posudek, s tím však firma úplně nesouhlasí. „Názor investičního odboru a správy nemovitostí je takový, že zbytková vlhkost betonu pod podlahou je příliš vysoká, protože nebyly dodrženy technologické postupy a vina je na straně zhotovitele,“ sdělil náměstek Malíř. Metrostav tvrdí, že za závady mohou i jiné faktory, například špatné větrání haly. „Pokud se nedohodneme, pak to město opraví na své náklady a budeme se s Metrostavem soudit,“ uvedl Malíř.
Za jeden měsíc, kdy hala není v provozu, vzniká správci škoda ve výši 100 tisíc korun.  Celkové  škody již činí pět milionů korun. „Firma hovoří pouze  o třech a půl milionech. Nyní probíhají nepřetržitá jednání s Metrostavem, který se neodmítá podílet na výměně podlahy, ale diskutovat hodlá o  souvisejících náhradách škod,“ dodal Malíř.
Termín dokončení haly za 75 milionů korun se posouval zhruba o tři a půl měsíce, důvodem byly problémy s dodáním sportovního vybavení.

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku

K tomtuto článku zatím nebyl vložen žádný komentář.
Váš názor nám není lhostejný, podělte se o něj také s ostatními uživateli a napište první komentář.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)
Mohlo by se hodit
Doporučujeme