Sportovní hala v Třebši dočasně zastavila provoz

Nová sportovní hala v Třebši, která zahájila provoz letos v květnu , je od začátku září dočasně pro veřejnost uzavřena. Důvodem jsou závady, které se objevily během srpna na podlaze. Jedná se zejména o zvýšenou vlhkost palubovky, neboť neodpovídá povolené normě.

Provozovatel sportovní haly, kterým je Správa nemovitostí Hradec Králové, podal reklamaci. Firma Metrostav ji přijala a zadala zpracování znaleckých posudků. „Město ve spolupráci se správou nemovitostí si nechalo dělat také svoje znalecké posudky, které mají vyhodnotit příčiny,“ sdělil náměstek primátora Josef Malíř. Dosud se nepodařilo  zjistit, odkud se vlhkost objevuje. „Zástupci Metrostavu připustili možnost, že mohl někdo do podlahy vodu nalít schválně. Je záhadou, když máte beton suchý, ale v dírách pro sloupky je voda,“ řekl primátor Otakar Divíšek. Metrostav bude nucen závady odstranit. Palubovku do haly dodala německá filiálka se sídlem v Norsku. „Pokud se ukáže, že je to zásadní problém a bude nutná výměna celé podlahy, je to otázka tak dvou měsíců,“ dodal náměstek Malíř.
Na konci roku 2006 zadalo město výstavbu sportovní haly firmě Metrostav, která nejprve odstranila původní zchátralou tělocvičnu místního Sokola a na jejím místě postavila nové sportoviště. Stavba zastřešené haly trvala necelé dva roky a vyšla na 75 milionů korun.

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku

K tomtuto článku zatím nebyl vložen žádný komentář.
Váš názor nám není lhostejný, podělte se o něj také s ostatními uživateli a napište první komentář.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)
Mohlo by se hodit
Doporučujeme