Sportovci i letos dostanou část peněz z hazardu, rozdělí si 6,6 milionu

| autor: hradeckralove.cz

Celkem 6,6 milionu korun, které Hradec Králové inkasuje z výherních automatů a loterií, rozdělí město hradeckým sportovním organizacím a spolkům. S návrhem už souhlasili radní města, rozhodovat o něm bude ještě zastupitelstvo.

"Jedná se jako tradičně o část příjmů města z výherních automatů a loterií, které chce město rozdělit mezi spolky provozující sportovní činnost na území našeho města. Mezi příjemci výše uvedených příspěvků nebudou ani letos akciové společnosti města," uvedla mluvčí města Magdaléna Vlčková. 

Na peníze dosáhnou pouze ty spolky, které splní všechny předem stanovené podmínky. Dotace mohou podle zákona dostat jen organizace uvedené ve Veřejném rejstříku a Sbírce listin Ministerstva spravedlnosti České republiky. Žádat o příspěvek zároveň nemůže subjekt, který už dostává dotace z rozpočtu města Hradec Králové na činnost sportovních akademií dětí a mládeže, ani jiný subjekt, který současně sdružuje v jednotlivých sportech tyto členy.

"Toto omezení je stanoveno kvůli tomu, že činnost těchto členů je již dotována z prostředků města jinou formou. Jedná se zejména o fotbalovou, hokejovou, basketbalovou a tenisovou akademii dětí a mládeže," vysvětlila mluvčí. 

Královéhradecká unie sportu přerozdělí mezi příjemce částku 6,6 milionu korun, přičemž jí bude za administraci výplat náležet jedno procento z této částky. Výzva k podání žádosti bude k dispozici na webových stránkách města i na stránkách unie, a to včetně podrobných pravidel a podmínek.

"Jedná se o vstřícné gesto, kterým chce město v tomto případě pomoci zejména menším spolkům věnujícím se sportování dětí a veřejnosti," řekla mluvčí magistrátu. O návrhu rady města budou jednat ještě zastupitelé.

V posledních třech letech přesahovaly roční příjmy z hazardu částku 50 milionů korun. "Příjmy pro letošní rok jsou velice obtížně odhadnutelné, a to z důvodu změny zdanění hazardních her," dodala Vlčková.

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku

K tomtuto článku zatím nebyl vložen žádný komentář.
Váš názor nám není lhostejný, podělte se o něj také s ostatními uživateli a napište první komentář.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)
Mohlo by se hodit
Doporučujeme