Spor o zimní stadion: město se i po převzetí stadionu bude dál soudit

Ilustrační foto | Zdroj: Archiv
Ilustrační foto | Zdroj: Archiv

Spor o královéhradecký zimní stadion v druhé polovině srpna znovu rozvířilo rozhodnutí Krajského soudu v Hradci Králové. Soud dal za pravdu představitelům města – společnost ABD Invest má opustit prostory zimního stadionu.

Vedení hradecké radnice ale předjímá, že ABD se odvolá a převzetí zimního stadionu zpět do městské správy nebude tak jednoduché. Město ale také stále doufá v dohodu s ABD, primátor však jedním dechem dodává, že se i nadále bude s ABD soudit.

Zdá se, že situace kolem převzetí zimního stadionu zpět do rukou města Hradec Králové stagnuje. O alespoň nějaký posun se postaralo soudní rozhodnutí z konce minulého týdne. „Na konci minulého týdne bylo zrušeno rozhodnutí, že město musí ABD měsíčně platit 1,360 tisíc korun,“ uvedl ve své krátké zprávě primátor Zdeněk Fink, který takto informoval o dění kolem zimního stadionu na posledním zasedání královéhradeckých městských zastupitelů, které se konalo v úterý odpoledne. Zmíněná nemalá suma pravidelně putuje na náklady spojené s užíváním stadionu.

O zimní stadion se podle slov primátora města Finka v tuto chvíli stará akciová společnost Královští lvi. Firma ABD Invest však ještě částečně obhodspodařuje hotel, který je součástí komplexu zimního stadionu.

Primátor Fink ještě doplnil, že město má v plánu zpět odkoupit techniku jako je na příklad rolba a další. Cena by prý měla odpovídat odhadu, za který kdysi samo město technické vybavení zimního stadionu odprodalo. „Doufáme, že po odkupu technického vybavení vznikne dohoda mezi městem a ABD. Měli bychom se pak zimního stadionu kompletně ujmout,“ uvedl na úterním zastupitelstvu primátor Zdeněk Fink.

Poté primátor doufá v brzkou dohodu s firmou ABD a jejich brzké opuštění všech prostor zimního stadionu. „Dále se ale budeme soudit o to, kolik bylo prostavěno a kolik zaplaceno,“ uzavřel primátor města s odkazem na základní problém, kvůli kterému celý spor o správu a rekonstrukci zimního stadionu v Hradci Králové vznikl. 

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku

K tomtuto článku zatím nebyl vložen žádný komentář.
Váš názor nám není lhostejný, podělte se o něj také s ostatními uživateli a napište první komentář.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)

Přečtěte si také

Hradec bude mít i v dalším volebním období 37 zastupitelů, návrh na snížení počtu neprošel

v září letošního roku proběhnou komunální volby, ve kterých občané rozhodnou o novém složení zastupitelstev měst a obcí. Stávající zastupitelé musí v závěru svého mandátu v zákonné lhůtě stanovit počet členů tohoto kolektivního orgánu samosprávy pro nadcházející volební období.…
Čtěte více

Místní organizace ANO je v Hradci zrušená, ale vedení města se nemění

Situace ve vedení města se nemění, na postech náměstků primátora i nadále zůstávají Monika Štayrová a Pavel Marek. Ve vedení města je také za politickou stranu ODS primátor Alexandr Hrabálek a náměstek primátora Jiří Bláha. Předsednictvo hnutí ANO zrušilo místní organizaci v…
Čtěte více

Za parkování koloběžek budou firmy Hradci platit. Memorandum upravuje i další pravidla provozu

Už několik týdnů se v Hradci řeší provoz elektrokoloběžek. Jejich provoz ve městě zahájily dvě soukromé společnosti začátkem letních prázdnin. Od první chvíle se mezi hradeckými občany našli fanoušci i odpůrci, kteří kritizovali především způsob parkování strojů. Situace by se…
Čtěte více
Mohlo by se hodit
Doporučujeme