Špatný nástup připravil Hradec o zisk bodů v Jihlavě

Dokázat zkorigovat pětibrankové manko je velmi obtížný úkol. Hradeckým hokejistům se to ale málem podařilo, v Jihlavě prohrávali po první třetině už 5:0, ve druhé části hry dokázali snížit Danielem Volrábem na 1:5 a v závěrečných dvaceti minutách sahali dokonce po vyrovnání - po gólech Černého a Patrika Fořta snižili na 5:3. Střelec třetího hradeckého gólu Fořt jel následně trestné střílení, které proměnil a Východočechům chyběl k vyrovnání ve 43. minutě najednou jediný gól. Vítr z plachet vzal hostům ale ve 49. minutě jihlavský kapitán Bakus, jenž upravil na konečných 6:4.

Branky a asistence: 5. Čachotský (Dobrovolný), 12. Čachotský (Říha, Hlouch), 13. Rytnauer (Bakus), 17. Rytnauer (Bakus, Hodek), 19. Říha (Staněk), 49. Bakus - 25. Volráb (Domin), 41. Černý (Fořt), 43. Fořt (Diviš, Roubík), 43. Fořt (TS) Vyloučení: 9:6, navíc Dobrovolný (JIH) 5+OK. Využití: 1:1. Oslabení: 0:0. Střely: 29:28. Rozhodčí: Havlík - Machálek, Štach. Diváků: 1190.

Dukla: Suchan (Řehoř) - Šmarda, Malena, Staněk, Duben, Dobrovolný, Pospíšil, Rýgl, Lukačovič - Rytnauer, Bakus, Hodek - Říha, Hlouch, Čachotský - Lazorišák, Altrichter, Polák - Havel, Dušátko, Hrbatý

Hr.Králové: Koutský (od 19. Dušek) - Nedbálek, Blanár, Kolafa, Hendrich, Šeda, Mocek - Fořt, Roubík, Diviš - Fišer, Koudleka, Vondráček - Volráb, Domin, Suchý - Potůček, Přeučil, Černý

Ladislav Kolda (hlavní trenér Hradce Králové): "Po první třetině to s námi nevypadalo moc dobře, takže jsme rádi, že jsme alespoň trošku výsledek zkorigovali. Rozhodující byly přesilovky, dnes jsme si s nimi vůbec nedokázali poradit. V první třetině jel Koudelka sám na branku, pak jsme dostali výhodu přesilové hry, která trvala čtyři minuty, ale neprosadili jsme se. Hráli jsme i proti třem, ale ani tuto možnost jsme neproměnili. Když jsme se trochu dotáhli, hráli jsme pět minut ve výhodě, ale místo toho, abychom vyrovnali, jsme vyrobili fatální chybu v obraně, kterou Jihlava potrestala šestou brankou."

Milan Chalupa (Hlavní trenér Jihlavy): "Dneska jsme chtěli hrát úplně jiný hokej, měli jsme dobrý vstup do utkání, vytvořili si spousty šancí, byli důrazní a to vše se dnes naštěstí ve výsledku odrazilo. Dnešní góly prakticky většinou do prázdné branky nám i dost ublížily, někteří hráči si začali myslet, že to půjde samo, že soupeři dáme desítku. Pak přišly, ale naše velké chyby a soupeř nás dokonale trestal. Největší obavy jsme měli, když Dobrovolný dostal trest pět minut plus do konce utkání, ale myslím si, že jsme to dobře ustáli."

více na www.hchk.cz

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku

K tomtuto článku zatím nebyl vložen žádný komentář.
Váš názor nám není lhostejný, podělte se o něj také s ostatními uživateli a napište první komentář.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)
Mohlo by se hodit
Doporučujeme